Här hittar du enkla och välsmakande recept med vinförslag som lyfter både maten och vinet. Vi har valt våra bästa kombinationer så att varje måltid blir något alldeles extra – utan att du behöver krångla till det. Och för att hålla det fräscht, fyller vi på med nya favoriter varje vecka.
Vi har gjort det enkelt: Sök på din favoritdruva, ett ”fylligt rödvin” eller den maträtt du är sugen på, så hjälper vi dig hitta den perfekta kombinationen. Släpp axlarna, vi tar hand om mat- och vinmatchningen, och du blir vinsmartare varje gång.
Prova med en annan sökterm.
Vinet & maten Manchegon och aiolin är de komponenter som bygger smakbryggan med vinet.
Skär bort den hårda delen av sparrisen och blanchera dem i kokande vatten i 30 sekunder, dela och lägg sedan sparrisen i isvatten
Nu är det dags att bygga salladen. Börja med grönsallad, sparris, de kokta, skivade äggen, fördela ut tonfisken och toppa med salladslök, olivolja, kapris och aioli
Tillsätt sedan olivolja, lite citronsaft och manchego, krydda med salt och peppar
Vinet & maten Syran från citron och färskost lyfter fram fruktigheten i vinet samt balanserar upp syran.
Torka köttet och salta och peppra det rikligt
Skala och riv potatisen, skölj den i vatten och låt rinna av på en kökshandduk
Blanda färskost, dijon och pepparrot, smaka av med salt och peppar
Stek rårakorna i hälften olja och smör tills de är gyllenbruna på båda sidor
Servera med skivad lax, en citronklyfta och spritsa på lite av färskosten
Toppa med riven pepparrot, citronzest och dill
VINET & MATEN Osten, syra från senap och creme fraiche gör att vinets fruktighet lyfts fram trots sötma från senap och beska från grönkålen.
Blanda bägge senapssorterna med Crème fraiche och bre ut på pinza-bottnarna.
Strö över nästan all ost, hälften av grönkålen i små bitar och ringla på olivolja.
Fritera hälften av grönkålen.
Grädda pinzorna i ugnen på 230 c tills kanterna fått färg, ta ut och toppa med skinka, friterad grönkål och lite lagrad ost. Smaka av med salt och peppa
Vinet och Maten - Syran och krämigheten från creme fraiche och parmesan hjälper till att lyfta fram vinets fruktighet.
Mixa hälften av parmesanen och resten av ingredienserna förutom köttet i en matberedare.
Krydda och stek båda sidor av fläskkarrén på mycket hög värme. Lägg skivorna i en ugnsfast form, bered ut parmesanröran på varje karréskiva, det ska vara rikligt och toppa med resten av parmesanosten och gratinera i ugn på 200c med grillfunktionen.
Potatissallad
Blanda crème fraiche, kapris, senap, olivolja, vinäger och basilika till dressingen.
Stek potatis, bönor, fänkål och purjolök hastigt i en panna med olivolja. Tag av värmen och låt svalna något, blanda sedan med dressingen och servera med fläskkarrén.
Vinet och Maten - Här har vi bara vinvänner och inte så mycket att oroa oss för, citrusen hjälper till att lyfta fruktigheten i vinet.
Blanda majonnäs, crème fraiche, senap, vitlök och zest, ställ åt sidan
Stek svampen på hög värme i lite olja. När svampen börjar få färg, tillsätt smör och finhackad lök och stek klart svampen
Lägg ut tortillabröden och fördela ut hälften av osten på ena halvan av brödet, sedan svamp, kräftstjärtar och dill. Toppa sedan med resten av osten och krydda med salt och peppar. Vik över andra halvan av brödet till en halvmåne
Stek bröden i lite olja, ca 1 min på varje sida i en medelvarm panna tills de får fin färg. Pressa försiktigt med en stekspade så att osten smälter och limmar ihop brödhalvorna. Dela brödet i små kvartar och servera med dippsåsen
Vinet och Maten - Denna rätt har en fylligare känsla vilket även behövs i vinet, syran från chardonnay bidrar till en fräschare känsla.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Spara 1 dl pastavatten innan du häller av vattnet.
Smält smöret på låg värme i en stor stekpanna, tillsätt mjölet och stek någon minut. Tillsätt vitlök och fräs i cirka 30 sekunder (kan uteslutas för en mer traditionell Alfredo).
Häll i grädden och låt det sjuda försiktigt i 2–3 minuter tills det tjocknar något.
Tillsätt hälften av parmesanosten gradvis och rör om tills såsen är slät och krämig.
Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet för att tunna ut den.
Vänd ner den kokta pastan i såsen och blanda ordentligt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och toppa med extra parmesanost.
Vinet och Maten - hetta från jalapeño och sötma från honung är normalt sett inte ett så lyckat möte med ett torrt vin, men i det här fallet finns fetma från majonnäs och syra från lime som bygger smakbryggan med vinet.
Dela kycklingen i 3x3cm bitar.
Salta och peppra och panera först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbrödet.
Blanda majonnäsen med zest från 2 lime.
Blanda saft från 2 lime, honung och finhackad jalapeño. Blanda marinaden med finstrimlat äpple
Värm upp oljan till 170 c och fritera kycklingen i ca 2-3 min eller tills de fått fin färg.
Blanda finstrimlad isbergssallad och finhackad dill med de marinerade äpplena. Värm tortillabröden i en torr panna.
Nu är det bara att fördela ingredienserna på bröden – först sallad, sedan kyckling, toppa med tunt skivad silverlök och lägg på majonnäs.
Vad roligt att du hittat hit! Vi misstänker att du gillar viner av hög kvalitet, vinhuset Langlois grundades år 1885 och har sedan dess varit en av de mest berömda producenterna av mousserande viner. Langlois äger vingårdar i både Saumur och Sancerre, två av de mest prestigefyllda vinregionerna i Loiredalen där dess mikroklimat bidrar till den höga kvalitetén. Langlois görs enligt den traditionella metoden med druvor av absolut högsta kvalitet vilket bidrar till en stil av vin som både passar på den viktigaste middagen som till fredagsdrinken med lite goda tilltugg. På denna sida hittar du recept som är perfekt matchade med vinet.
Vad roligt att du hittat hit! Vi misstänker att du gillar viner av hög kvalitet, vinhuset Langlois grundades år 1885 och har sedan dess varit en av de mest berömda producenterna av mousserande viner.
Langlois äger vingårdar i både Saumur och Sancerre, två av de mest prestigefyllda vinregionerna i Loiredalen där dess mikroklimat bidrar till den höga kvalitetén. Langlois görs enligt den traditionella metoden med druvor av absolut högsta kvalitet vilket bidrar till en stil av vin som både passar på den viktigaste middagen som till fredagsdrinken med lite goda tilltugg. På denna sida hittar du recept som är perfekt matchade med vinet.
Det hyllade vinet Les Sorts presenterar nu en högkvalitativ och klimatsmart box! Boxen Serra Catalana skördar redan beröm från vinexperter och kritiker och är ditt bästa sällskap till sommarens grillmeny men också perfekt till minglet och pratet runtom! Vinet bjuder på en läcker mörkbärig smak, som påminner om blåbär, körsbär, färska örter. En mustig fyllighet kombinerat med lite lagom pepprighet ger fräschör och ett litet bett i eftersmaken. Snygg balans och en lång, härlig eftersmak.
Det hyllade vinet Les Sorts presenterar nu en högkvalitativ och klimatsmart box!
Boxen Serra Catalana skördar redan beröm från vinexperter och kritiker och är ditt bästa sällskap till sommarens grillmeny men också perfekt till minglet och pratet runtom!
Vinet bjuder på en läcker mörkbärig smak, som påminner om blåbär, körsbär, färska örter. En mustig fyllighet kombinerat med lite lagom pepprighet ger fräschör och ett litet bett i eftersmaken. Snygg balans och en lång, härlig eftersmak.
Maze är i särklass den bästa rödvinsboxen i sin prisklass just nu! Doften bjuder på en generös fruktighet med djupa smaker av plommon och cassis, toner av mörk choklad och en pepprig kryddighet med inslag från ekfatslagringen. Vinet är härligt inbjudande och smakrikt med svarta vinbär och blåbär som balanseras av kryddigheten signerad druvan shiraz med ett fräscht avslut av eukalyptus. Maze är en perfekt avvägning mellan solmogen mörkfrukt och kryddighet samtidigt som det finns en fin tanninstruktur och en angenäm syra. Stjärnorna i vinet, Shiraz och Cabernet Sauvignon mognar under perfekta förhållanden tack vare Australiens långa soltimmar kombinerat med det maritima klimatet som Limestone Coast erbjuder. Som namnet avslöjar är jordmånen kalkrik vilket bidrar till vinets komplexitet och smakrikedom. Eftersom vinet är smakrikt och har en tydlig struktur passar det perfekt till en bit mat. Nedan har vi kombinerat vinet med Smashed Tortillaburgare, perfekt för helgens familjemiddag.
Maze är i särklass den bästa rödvinsboxen i sin prisklass just nu! Doften bjuder på en generös fruktighet med djupa smaker av plommon och cassis, toner av mörk choklad och en pepprig kryddighet med inslag från ekfatslagringen.
Vinet är härligt inbjudande och smakrikt med svarta vinbär och blåbär som balanseras av kryddigheten signerad druvan shiraz med ett fräscht avslut av eukalyptus. Maze är en perfekt avvägning mellan solmogen mörkfrukt och kryddighet samtidigt som det finns en fin tanninstruktur och en angenäm syra.
Stjärnorna i vinet, Shiraz och Cabernet Sauvignon mognar under perfekta förhållanden tack vare Australiens långa soltimmar kombinerat med det maritima klimatet som Limestone Coast erbjuder. Som namnet avslöjar är jordmånen kalkrik vilket bidrar till vinets komplexitet och smakrikedom. Eftersom vinet är smakrikt och har en tydlig struktur passar det perfekt till en bit mat. Nedan har vi kombinerat vinet med Smashed Tortillaburgare, perfekt för helgens familjemiddag.
Denna zinfandel kommer från ekologiskt certifierade gårdar i Mendocino County ligger norr om San Francisco i Kalifornien. Delar av vinet har lagrats ett år på ekfat vilket kompletterar den generösa mörka bärfrukten. Vinet går i en fylligare stil och är perfekt till smakrikare rätter, gärna från grillen men kan nog vara det ultimata vinet till en välgjord burgare
Denna zinfandel kommer från ekologiskt certifierade gårdar i Mendocino County ligger norr om San Francisco i Kalifornien. Delar av vinet har lagrats ett år på ekfat vilket kompletterar den generösa mörka bärfrukten. Vinet går i en fylligare stil och är perfekt till smakrikare rätter, gärna från grillen men kan nog vara det ultimata vinet till en välgjord burgare
Ciù Ciù består av 85% sangiovese och 15% montepulciano, vinet är välbalanserat och har en touch av ek, vilket gör att detta är ett riktigt bra vin när du ska matcha det med mat.Regionen Marche är känd för sin kvalitet av råvaror och detta vin är inget undantag. Recepten som Niclas Tuomela har tagit fram bygger på klassiska italienska rätter, enkla att laga till men med höga smaker.Ciù Ciù är ett medelfylligt vin med balanserad strävhet och fin syra. Vinet har en generös fruktighet och en avslutande touch av ek-karaktär. Servera vinet vid 18 c och lufta gärna vinet en kort stund för att maxa upplevelsen.
Ciù Ciù består av 85% sangiovese och 15% montepulciano, vinet är välbalanserat och har en touch av ek, vilket gör att detta är ett riktigt bra vin när du ska matcha det med mat.
Regionen Marche är känd för sin kvalitet av råvaror och detta vin är inget undantag. Recepten som Niclas Tuomela har tagit fram bygger på klassiska italienska rätter, enkla att laga till men med höga smaker.
Ciù Ciù är ett medelfylligt vin med balanserad strävhet och fin syra. Vinet har en generös fruktighet och en avslutande touch av ek-karaktär. Servera vinet vid 18 c och lufta gärna vinet en kort stund för att maxa upplevelsen.
Ett torrt, frisk och fruktigt mousserande vin signerat Miss Li! Här har vår sommelier Niclas Tuomela knåpat ihop ett par riktigt enkla och läckra rätter för att matcha hennes Cava.“Livlig, sprudlande och en smula komplicerad” säger den folkkära artisten både om sig själv och om sin Cava. Men det roliga är att Cava Complicado de Miss Li är så enkel att tycka om - faktiskt helt okomplicerad - liksom de här underbara rätterna - så låt inte namnet avskräcka! Prova! Njut! Och skål!
Ett torrt, frisk och fruktigt mousserande vin signerat Miss Li! Här har vår sommelier Niclas Tuomela knåpat ihop ett par riktigt enkla och läckra rätter för att matcha hennes Cava.
“Livlig, sprudlande och en smula komplicerad” säger den folkkära artisten både om sig själv och om sin Cava. Men det roliga är att Cava Complicado de Miss Li är så enkel att tycka om - faktiskt helt okomplicerad - liksom de här underbara rätterna - så låt inte namnet avskräcka! Prova! Njut! Och skål!
Det röda vinet i serien Casas Honestos är fylligt och smakrikt. Med toner som mörka körsbär, plommon, mörk choklad och kryddor blir vinet en höjdare både som sällskapsvin och till myskvällar. Vinet har en välbalanserad strävhet och passar till kötträtter, pasta, grytor och vegetariskt. Servera i rumstemperatur.
Det röda vinet i serien Casas Honestos är fylligt och smakrikt. Med toner som mörka körsbär, plommon, mörk choklad och kryddor blir vinet en höjdare både som sällskapsvin och till myskvällar. Vinet har en välbalanserad strävhet och passar till kötträtter, pasta, grytor och vegetariskt. Servera i rumstemperatur.
Den vita boxen är fräsch och livlig med smak av gröna äpplen, päron, persika, citrus och örter. Syran är välbalanserad och ger den där härligt krispiga tonen. Vinet passar bra som sällskapsvin men även till fisk, skaldjur, vegetariskt och festlig mat. Servera väl kyld.
Den vita boxen är fräsch och livlig med smak av gröna äpplen, päron, persika, citrus och örter. Syran är välbalanserad och ger den där härligt krispiga tonen. Vinet passar bra som sällskapsvin men även till fisk, skaldjur, vegetariskt och festlig mat. Servera väl kyld.
Fruktigt rött med fin balans med komplex doft av mörka bär, cederträ och kryddor. Gott till en rätter av kött, en krämig pasta eller vällagrade hårdostar. Perfekt till sommarens grillmiddagar.
Fruktigt rött med fin balans med komplex doft av mörka bär, cederträ och kryddor. Gott till en rätter av kött, en krämig pasta eller vällagrade hårdostar.
Perfekt till sommarens grillmiddagar.
Viña Maipo grundades 1948 och har sedan dess producerat viner i Maipo, den äldsta och mest prestigefyllda vinregionen i Chile. Viña Maipos filosofi har alltid varit att ge de allra bästa förutsättningarna för varje druvsort vilket återspeglas i kvaliteten på Viña Maipos samtliga produktserier, oavsett prisklass.Sedan år 2006 är Viña Maipo Chiles fjärde största exportvarumärke med distribution av viner till mer än 60 länder världen över. I Sverige har Viña Maipo funnits sedan 1996 och är allt sedan dess en försäljningssuccé.
Viña Maipo grundades 1948 och har sedan dess producerat viner i Maipo, den äldsta och mest prestigefyllda vinregionen i Chile. Viña Maipos filosofi har alltid varit att ge de allra bästa förutsättningarna för varje druvsort vilket återspeglas i kvaliteten på Viña Maipos samtliga produktserier, oavsett prisklass.
Sedan år 2006 är Viña Maipo Chiles fjärde största exportvarumärke med distribution av viner till mer än 60 länder världen över. I Sverige har Viña Maipo funnits sedan 1996 och är allt sedan dess en försäljningssuccé.
Den ljusgula färgen med ett stänk av grönt skvallrar om de 100% sauvignon blanc-druvorna som det här vinet görs på. Vinet har en ren smak med en härlig fräschör, som gör det till en ypperlig matchning till fisk- och skaldjur men också asiatiska rätter.
Den ljusgula färgen med ett stänk av grönt skvallrar om de 100% sauvignon blanc-druvorna som det här vinet görs på.
Vinet har en ren smak med en härlig fräschör, som gör det till en ypperlig matchning till fisk- och skaldjur men också asiatiska rätter.
Välgjord sangiovese i generös fruktig, frisk stil från Emilia-Romagna. I mitt tycke, det perfekta pastavinet.Jag skulle beskriva det här vinet som en typisk sangiovese med mörk och röd bärfrukt, lite örtiga toner, med lagom strävhet och frisk syra.Helt enkelt; medelfylligt och bjussigt! Ett riktigt fynd där du får sjukt mycket vin för pengarna.
Välgjord sangiovese i generös fruktig, frisk stil från Emilia-Romagna. I mitt tycke, det perfekta pastavinet.
Jag skulle beskriva det här vinet som en typisk sangiovese med mörk och röd bärfrukt, lite örtiga toner, med lagom strävhet och frisk syra.
Helt enkelt; medelfylligt och bjussigt! Ett riktigt fynd där du får sjukt mycket vin för pengarna.
Här har vi ett vin med struktur för dig som söker seriositet och kraft till en grillad köttbit! Med ett gott kryddsmör och lite riven parmesan hanteras tanninerna perfekt och du har en riktigt god kombination med mat och vin!
Här har vi ett vin med struktur för dig som söker seriositet och kraft till en grillad köttbit! Med ett gott kryddsmör och lite riven parmesan hanteras tanninerna perfekt och du har en riktigt god kombination med mat och vin!
Le Ville di Antanè går åt det fylligare slaget med generös mörkbärig frukt. I vinet finns även en viss fatkaraktär och under all bärighet även en bra avrundad strävhet vilket gör att du kan trycka på lite med smakerna i maten, perfekt till grillkvällen.
Le Ville di Antanè går åt det fylligare slaget med generös mörkbärig frukt. I vinet finns även en viss fatkaraktär och under all bärighet även en bra avrundad strävhet vilket gör att du kan trycka på lite med smakerna i maten, perfekt till grillkvällen.
Generös, mörkbärig flörtig stil med pigg syra och lagom strävhet. Det här är ett vin som är lika god till en bok som innan maten eller till en enklare middagsrätt, tex en krämig pasta.
Generös, mörkbärig flörtig stil med pigg syra och lagom strävhet. Det här är ett vin som är lika god till en bok som innan maten eller till en enklare middagsrätt, tex en krämig pasta.
Det här vinet är precis som en dröm – fylligt, mjukt och härligt! Detta generösa boxvin passar absolut som pratvin men är också ditt bästa sällskap vid grillen. En het salsa på burgaren eller lite kryddig glaze på revbenen möter inga hinder här.Cabernet sauvignon dominerar vinet och ger den fina mixen av solvarma svarta vinbär, saftiga bär, en väl avvägd strävhet och riktigt fin syra.Vineriet Peltier arbetar hållbart och tack vare valet av förpackning är vinet också klimatsmart.
Det här vinet är precis som en dröm – fylligt, mjukt och härligt! Detta generösa boxvin passar absolut som pratvin men är också ditt bästa sällskap vid grillen. En het salsa på burgaren eller lite kryddig glaze på revbenen möter inga hinder här.
Cabernet sauvignon dominerar vinet och ger den fina mixen av solvarma svarta vinbär, saftiga bär, en väl avvägd strävhet och riktigt fin syra.
Vineriet Peltier arbetar hållbart och tack vare valet av förpackning är vinet också klimatsmart.
Roligt att du hittat hit, Roodeberg är ett av Sydafrikas mest berömda vinhus och har länge varit förknippat med Sydafrikas berömda grilltradtion Braai på grund av sin unika vinstil. Roodeberg är en klassisk blend av Cabernet, Merlot och Shiraz med en lätt touch av ek. På denna sida ger Vinsmarts sommelier Niclas Tuomela sina bästa tips på hur du bäst matchar Roodeberg med grillad mat, recept och allt som hör grillat till.
Roligt att du hittat hit, Roodeberg är ett av Sydafrikas mest berömda vinhus och har länge varit förknippat med Sydafrikas berömda grilltradtion Braai på grund av sin unika vinstil.
Roodeberg är en klassisk blend av Cabernet, Merlot och Shiraz med en lätt touch av ek.
På denna sida ger Vinsmarts sommelier Niclas Tuomela sina bästa tips på hur du bäst matchar Roodeberg med grillad mat, recept och allt som hör grillat till.
Sydafrikansk rödvinsbox på 2 liter - 3 Generations of Peace! Ett fylligt rödvin från Sydafrikas Coastal Region, gjort av druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot. Coastal Regions unika terroir med Atlantens svala vindar och solens värme skapar ett perfekt klimat för dessa druvor, som når sin fulla potential i form av komplexa, djupt färgade viner. Cabernet Sauvignon bidrar med robusta tanniner, mörka bär och en touch av kryddighet. Merlot mjukar upp strukturen med sina lena toner av plommon och choklad. Tillsammans resulterar detta i ett balanserat vin med en lång eftersmak, perfekt för smakrika maträtter som denna krämiga pasta med lövbiff.
Sydafrikansk rödvinsbox på 2 liter - 3 Generations of Peace!
Ett fylligt rödvin från Sydafrikas Coastal Region, gjort av druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot. Coastal Regions unika terroir med Atlantens svala vindar och solens värme skapar ett perfekt klimat för dessa druvor, som når sin fulla potential i form av komplexa, djupt färgade viner.
Cabernet Sauvignon bidrar med robusta tanniner, mörka bär och en touch av kryddighet. Merlot mjukar upp strukturen med sina lena toner av plommon och choklad. Tillsammans resulterar detta i ett balanserat vin med en lång eftersmak, perfekt för smakrika maträtter som denna krämiga pasta med lövbiff.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot! Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike. Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot!
Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike.
Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot! Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike. Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot!
Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike.
Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Källaren där självaste djävulen sades vakta de bästa vinerna från ovälkomna gäster. Det är inte en blygsam nivå för ett vin att leva upp till! Men Casillero del Diablo klarar eldprovet med glans. I både doft och smak är det riktigt mulligt och smakrikt med inslag av björnbär, svarta vinbär, en liten kryddighet i smaken samt mjuka tanniner och en lång eftersmak. Perfekt parhäst till lamm eller nötkött, en smakrik pasta eller mogna hårdostar.
Källaren där självaste djävulen sades vakta de bästa vinerna från ovälkomna gäster. Det är inte en blygsam nivå för ett vin att leva upp till!
Men Casillero del Diablo klarar eldprovet med glans. I både doft och smak är det riktigt mulligt och smakrikt med inslag av björnbär, svarta vinbär, en liten kryddighet i smaken samt mjuka tanniner och en lång eftersmak.
Perfekt parhäst till lamm eller nötkött, en smakrik pasta eller mogna hårdostar.
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av röd bärfrukt och citrus med en frisk syra som passar utmärkt både som drink eller till lite smakrikare fiskrätter och sallader, gärna i medelhavsstil.Serveras vid 8-10°C
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av röd bärfrukt och citrus med en frisk syra som passar utmärkt både som drink eller till lite smakrikare fiskrätter och sallader, gärna i medelhavsstil.Serveras vid
8-10°C
Tania är ett friskt och fruktigt vin med en druvig smak av päron och fläder. Det ackompanjeras av en pigg syra och en angenäm liten sötma. Smakpaletten är en perfekt kombo som skapar många möjligheter med vinet! Det är lika gott som det är och det kan också vara huvudnumret i vinterns krispiga drinkar. På tallriken? Tania är det perfekta vinvalet till mat med hetta eller sötma. Hur låter friterad kyckling med mangosalsa och chilimajonnäs? Sugen på festliga vindrinkar? Vi har samlat ett gäng goda och enkla recept med passande tilltugg som kommer passa perfekt till stora och små festligheter och funkar oavsett säsong!
Tania är ett friskt och fruktigt vin med en druvig smak av päron och fläder. Det ackompanjeras av en pigg syra och en angenäm liten sötma. Smakpaletten är en perfekt kombo som skapar många möjligheter med vinet! Det är lika gott som det är och det kan också vara huvudnumret i vinterns krispiga drinkar. På tallriken?
Tania är det perfekta vinvalet till mat med hetta eller sötma. Hur låter friterad kyckling med mangosalsa och chilimajonnäs? Sugen på festliga vindrinkar? Vi har samlat ett gäng goda och enkla recept med passande tilltugg som kommer passa perfekt till stora och små festligheter och funkar oavsett säsong!
Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.
Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.
Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.
Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.
Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.
Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.
Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.
Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?