Dela recept
share
Vinet och Maten - Här har vi bara vinvänner och inte så mycket att oroa oss för, citrusen hjälper till att lyfta fruktigheten i vinet.
4 stora tortillabröd
1 burk kräftstjärtar
300 g valfri svamp
1 gul lök
200 g lagrad ost
1/3 kruka dill
1 msk smör
Olivolja
Salt och svartpeppar
½ dl crème fraiche
½ dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 riven vitlök
½ citron (zesten)
Blanda majonnäs, crème fraiche, senap, vitlök och zest, ställ åt sidan
Stek svampen på hög värme i lite olja. När svampen börjar få färg, tillsätt smör och finhackad lök och stek klart svampen
Lägg ut tortillabröden och fördela ut hälften av osten på ena halvan av brödet, sedan svamp, kräftstjärtar och dill. Toppa sedan med resten av osten och krydda med salt och peppar. Vik över andra halvan av brödet till en halvmåne
Stek bröden i lite olja, ca 1 min på varje sida i en medelvarm panna tills de får fin färg. Pressa försiktigt med en stekspade så att osten smälter och limmar ihop brödhalvorna. Dela brödet i små kvartar och servera med dippsåsen
Viña Maipo grundades 1948 och har sedan dess producerat viner i Maipo, den äldsta och mest prestigefyllda vinregionen i Chile. Viña Maipos filosofi har alltid varit att ge de allra bästa förutsättningarna för varje druvsort vilket återspeglas i kvaliteten på Viña Maipos samtliga produktserier, oavsett prisklass.Sedan år 2006 är Viña Maipo Chiles fjärde största exportvarumärke med distribution av viner till mer än 60 länder världen över. I Sverige har Viña Maipo funnits sedan 1996 och är allt sedan dess en försäljningssuccé.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?