Dela recept
share
Vinet och Maten - Vinets friska syra bryter av krämigheten i pajen och förvandlas samtidigt till ett fruktigare vin.
Pajdeg
Vetemjöl
Smör (kallt och i tärningar)
Vatten
En nypa salt
Fyllning
2 ägg
3 dl grädde
150 g riven ost, Gruyère
150 g riven ost, Bondost
150 g riven ost, Brieost
Salt, peppar och en nypa muskotnöt
Pajdeg
- Blanda mjöl och smör till en smulig konsistens, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Kavla ut och klä en pajform. Nagga botten och förgrädda i 10–15 minuter på 200°C.
Fyllning
- Vispa ihop ägg, grädde, ost och kryddor och häll över i pajskalet.
- Grädda i mitten av ugnen på 180°C i cirka 30–40 minuter tills fyllningen har stannat och fått fin färg.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot! Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike. Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?