Dela recept
share
Vinet & maten Här är det bara vinvänner som lyfter fram vinets fruktighet men kräver ett smakrikt vin som detta
500 g köttfärs, hårt stekt
1 gul lök, finhackad
1 morot, finhackad
1 sellerikvist, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk passerade tomater
2 msk tomatpuré
200 g fetaost, smulad
250 g lasagneplattor
1 kruka basilika
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk2 dl riven ost av mozzarella och parmesan
Salt och peppar efter smak
Olivolja för stekning
Värm olivolja i en stor stekpanna och fräs den hackade löken, morötterna och sellerin tills den blir mjuk. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt köttfärsen och stek ihop några minuter.
Blanda i passerade tomater, hälften av basilikan och låt såsen sjuda i cirka 15 minuter och smaka av med salt och peppar.
Blanda mjölk, creme fraiche och hälften av osten till en slät sås
Varva lasagneplattor med köttfärssåsen. Smula på fetaosten på översta lagret och slå på ostsåsen. Baka i ugn på 185 c i ca 30 min och täck med folie så täcket inte får för mycket färg för fort. Tillsätt resten av osten efter ca 20 min och baka tills lasagnen fått fin färg.Tag ut lasagnen ur ugnen och låt den vila i minst 15 min.-
Servera med en enkel grönsallad
Källaren där självaste djävulen sades vakta de bästa vinerna från ovälkomna gäster. Det är inte en blygsam nivå för ett vin att leva upp till! Men Casillero del Diablo klarar eldprovet med glans. I både doft och smak är det riktigt mulligt och smakrikt med inslag av björnbär, svarta vinbär, en liten kryddighet i smaken samt mjuka tanniner och en lång eftersmak. Perfekt parhäst till lamm eller nötkött, en smakrik pasta eller mogna hårdostar.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?