Dela recept
share
VINET & MATEN Denna rätt har lite fylligare smaker men också en viss syra vilket gör det till en perfekt matchning med rose som ofta är något mer smakrikt än ett vitt vin.
4 bitar lax
1 påse sallad
1 dl kapris
1 kruka dill
8 kokta potatisar, skivade
1 msk majonnäsOlivolja
1 citronSalt och peppar
Tapenade
200 g svarta oliver, urkärnade
4 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk kapris
2 msk färsk citronsaft
3 msk extra jungfruolivolja
En nypa svartpeppar
Stek laxen med skinnsidan nedåt, krydda med salt och peppar
Blanda zest och majonnäs med potatis, salt och peppar
Blanda saft från ½ citron, olivolja, salt och peppar, blanda upp med dill, sallad och kaprisen
Lägg potatisen i botten toppa med sallad, sedan den stekta laxen och servera med tapenade och en citronklyfta.
Tapenade
- Mixa allt i en matberedare till önskad konsistens.
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av röd bärfrukt och citrus med en frisk syra som passar utmärkt både som drink eller till lite smakrikare fiskrätter och sallader, gärna i medelhavsstil.Serveras vid 8-10°C
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?