Flankstek alla Fiorentina

Vinet & maten Denna rätt har inga komplikationer med vinet, salt, fett och syra lyfter fram vinets fruktighet, så gott!

30 - 45 min
Superenkelt

Ingredienser

800 g flankstek

2 citroner

4 lökar

8 kvistar rosmarin

1 dl olivolja

50 g smör

500 g potatis

1 paket pancetta, strimlad

1 vitlöksklyfta

Gör så här

Koka potatisen i mycket saltat vatten

Smält smöret och blanda med olivoljan i en kastrull, lägg i vitlöken och bind en kvast av rosmarinen och ställ i kastrullen. Låt kastrullen stå på grillkanten eller på lägsta värme på plattan

Salta och peppra flanksteken och grilla den på hög värme, när du vänder på den, pensla på lite av den smaksatta oljan och fortsätt pensla medan köttet vilar. Passa på att dela citronerna och grilla snittytan

Använd en del av den smaksatta oljan till potatisarna, stek pancettan och blanda ned i potatisen

Skiva upp flanksteken och servera eventuellt med en liten grönsallad

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Ciù Ciù di BartolomeiGrande Sangiovese, 2022

Ciù Ciù består av 85% sangiovese och 15% montepulciano, vinet är välbalanserat och har en touch av ek, vilket gör att detta är ett riktigt bra vin när du ska matcha det med mat.Regionen Marche är känd för sin kvalitet av råvaror och detta vin är inget undantag. Recepten som Niclas Tuomela har tagit fram bygger på klassiska italienska rätter, enkla att laga till men med höga smaker.Ciù Ciù är ett medelfylligt vin med balanserad strävhet och fin syra. Vinet har en generös fruktighet och en avslutande touch av ek-karaktär. Servera vinet vid 18 c och lufta gärna vinet en kort stund för att maxa upplevelsen.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Pizza blanco med kyckling, burrata och brynt salviasmör
Pizza blanco med kyckling, burrata och brynt salviasmör
Kyckling

30 - 45 min

Superenkelt

Paella med chorizo och grillade grönsaker
Paella med chorizo och grillade grönsaker
Chorizo

30 - 45 min

Enkelt

Nickes tolkning på Wedholms fisk: Parmesangratinerade gösfilé med spenat och räkor
Nickes tolkning på Wedholms fisk: Parmesangratinerade gösfilé med spenat och räkor
Räkor
Gös

30 - 45 min

Inte så svårt

Ryggbiff med pommes Anna och kantarellsmör
Ryggbiff med pommes Anna och kantarellsmör
No items found.

30 - 45 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM