Dela recept
share
Vinet & maten Denna rätt har inga komplikationer med vinet, salt, fett och syra lyfter fram vinets fruktighet, så gott!
800 g flankstek
2 citroner
4 lökar
8 kvistar rosmarin
1 dl olivolja
50 g smör
500 g potatis
1 paket pancetta, strimlad
1 vitlöksklyfta
Koka potatisen i mycket saltat vatten
Smält smöret och blanda med olivoljan i en kastrull, lägg i vitlöken och bind en kvast av rosmarinen och ställ i kastrullen. Låt kastrullen stå på grillkanten eller på lägsta värme på plattan
Salta och peppra flanksteken och grilla den på hög värme, när du vänder på den, pensla på lite av den smaksatta oljan och fortsätt pensla medan köttet vilar. Passa på att dela citronerna och grilla snittytan
Använd en del av den smaksatta oljan till potatisarna, stek pancettan och blanda ned i potatisen
Skiva upp flanksteken och servera eventuellt med en liten grönsallad
Ciù Ciù består av 85% sangiovese och 15% montepulciano, vinet är välbalanserat och har en touch av ek, vilket gör att detta är ett riktigt bra vin när du ska matcha det med mat.Regionen Marche är känd för sin kvalitet av råvaror och detta vin är inget undantag. Recepten som Niclas Tuomela har tagit fram bygger på klassiska italienska rätter, enkla att laga till men med höga smaker.Ciù Ciù är ett medelfylligt vin med balanserad strävhet och fin syra. Vinet har en generös fruktighet och en avslutande touch av ek-karaktär. Servera vinet vid 18 c och lufta gärna vinet en kort stund för att maxa upplevelsen.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?