Dela recept
share
Detta är en väldigt smakrik paella som dessutom serveras med aioli skapar rätt fyllighet till vinet samt lyfter fram fruktigheten. Servera vinet något svalare än vanligt (16c) för en perfekt match.
(8 pers)
1 gul lök finhackad
2 lime
2 vitlöksklyftor finhackade
2 msk olivolja
4 1/2 dl Risottoris
1 pkt saffran1
1/2 dl vitt vin
10 dl kycklingfond
1 röd paprika
200 gr grön sparris
1 knippe salladslök
500 g kycklinglårfilé
200 g chorizo
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
2 dl aioli
Dela kycklingen i små kuber (2X2cm) och skiva chorizon i 2 cm tjocka skivor.
Stek löken, kyckling, chorizo och vitlöken i en stor panna rikligt med olivolja, tillsätt riset, paprikapulver, saffran och slå på fonden, koka ihop tills riset helt absorberat upp vätskan, smaka av och krydda efter behov.
Olja in grönsakerna med olivolja, krydda med salt och peppar och Grilla dem och limehalvorna, lägg dem ovanpå paellan och servera mitt på bordet.
Servera med aioli och ev en sallad.
Det hyllade vinet Les Sorts presenterar nu en högkvalitativ och klimatsmart box! Boxen Serra Catalana skördar redan beröm från vinexperter och kritiker och är ditt bästa sällskap till sommarens grillmeny men också perfekt till minglet och pratet runtom! Vinet bjuder på en läcker mörkbärig smak, som påminner om blåbär, körsbär, färska örter. En mustig fyllighet kombinerat med lite lagom pepprighet ger fräschör och ett litet bett i eftersmaken. Snygg balans och en lång, härlig eftersmak.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?