Dela recept
share
Vinet & Maten - Detta är en riktigt härlig grillrätt som verkligen smakar grillat! Här är det citronen och aiolin som bygger smakbryggan med vinet och lyfter fram vinets fruktighet.
4 skivor biff
2 citroner
Ratatouille:
1 stor lök
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 stor aubergine
1 zucchini1 stor röd paprika
1 stor gul paprika
1 burk hela tomater
2 msk tomatpuré Olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
Salt och peppar
Rostad Aioli
1 vitlök
1 ägg
1 tsk dijonsenap
2 ½ dl solrosolja
Zest och saft från 1/2 citron
Salt och peppar
5 droppar tabasco
Salta och peppra biffen, dela citronerna och grilla på hög värme, låt köttet vila 5 min
Ratatouille:
Skiva alla grönsakerna i 2 cm tjocka skivor och grilla dem tills de får färg. Under tiden fräser du resten av ingredienserna i en panna rikligt med olivolja. Dela sedan de grillade grönsakerna på hälften och brässera dem i olivoljan och tomaterna
Rostad aioli:
Dela den hela vitlöken och lägg den på grillen med hela sidan mot glöden eller baka i ugn tills vitlöken är mjuk
Plocka ut klyftorna från vitlöken och mixa dem, blanda sedan i resten av ingredienserna och mixa med stavmixer i en hög, smal bunke tills aiolin sätter sig
Roligt att du hittat hit, Roodeberg är ett av Sydafrikas mest berömda vinhus och har länge varit förknippat med Sydafrikas berömda grilltradtion Braai på grund av sin unika vinstil. Roodeberg är en klassisk blend av Cabernet, Merlot och Shiraz med en lätt touch av ek. På denna sida ger Vinsmarts sommelier Niclas Tuomela sina bästa tips på hur du bäst matchar Roodeberg med grillad mat, recept och allt som hör grillat till.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?