Dela recept
share
Vinet och maten - Chimichurrin med mycket gröna örter kan vara ett problem för vinet. Dock är Pinot Noir en druva som är perfekt då strävheten är modest och aiolin bidrar med att bibehålla vinets fruktighet.
4 skivor levainbröd
4 skivor biff Smör
4 timjankvistar
4 vitlöksklyftor
1 påse sallad
1 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta,
riven1 lime (zesten)
Salt och peppar
Chimichurri
1 kruka färsk persilja, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk färsk oregano, finhackad
1 röd chilifrukt, finhackad
3 cl rödvinsvinäger
1 dl olivolja
Saften från 1/2 citron
Salt och svartpeppar
Blanda majonnäs, lime och vitlök och ställ åt sidan.
Krydda köttet och stek det på hög temperatur, när du vänder det, dra ned värmen till medel och lägg i en rejäl klick smör, vitlök och timjan och ös köttet. Ställ sedan åt sidan och låt det vila och skiva upp vid servering.
Stek brödskivorna på båda sidor, sedan är det dags att montera mackorna.
Lägg på en skiva bröd, sedan sallad, skivade biffen, toppa med chimichurrin och till sist aiolin.
Chimichurr
iMixa alla ingredienser men inte för mycket till lagom konsistens.
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?