vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Maten och vinet – Denna rätt innehåller bara vinvänner, fettet från friteringen lyfter fram vinets fruktighet.
4 torskfiléer
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1 dl ljus öl 1 citron
400 g pommes frites
Olja till fritring
Örtdressing:
1 ägg
2 1/2 dl solrosolja
1 knippe basilika
1 timjankvist
½ riven vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1 tsk citronsaft
Blanda 1 dl vetemjöl, bakpulver, salt, svartpeppar och öl till en smet
Mjöla fisken och panera i smeten, fritera sedan fisken i ca 4–5 min på 170c
Fritera pommes frites och servera fisken med örtdressingen och citron
Örtdressing:
Mixa allt med stavmixer i en smal, hög bunke, smaka av med salt och peppar
Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.