Fish & Chips med örtdressing och lime

Maten och vinet – Denna rätt innehåller bara vinvänner, fettet från friteringen lyfter fram vinets fruktighet.

30 - 45 min
Superenkelt

Ingredienser

4 torskfiléer

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1/4 tsk svartpeppar

1 dl ljus öl 1 citron

400 g pommes frites

Olja till fritring


Örtdressing:

1 ägg

2 1/2 dl solrosolja

1 knippe basilika

1 timjankvist

½ riven vitlöksklyfta

1 msk dijonsenap

1 tsk citronsaft

Gör så här

Blanda 1 dl vetemjöl, bakpulver, salt, svartpeppar och öl till en smet

Mjöla fisken och panera i smeten, fritera sedan fisken i ca 4–5 min på 170c

Fritera pommes frites och servera fisken med örtdressingen och citron

Örtdressing:

Mixa allt med stavmixer i en smal, hög bunke, smaka av med salt och peppar

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Bonterra Chardonnay, 2021

Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Kycklingspett, fläskfiléspett med potatissallad, Café de Paris-sås och tomatiserad rödvinsås
Kycklingspett, fläskfiléspett med potatissallad, Café de Paris-sås och tomatiserad rödvinsås
Kyckling
Fläskfilé

30 - 45 min

Inte så svårt

Grillad Iberico secreto, små chorizo och kamben, serverat med saffransris, rostad vitlöksaioli och en smakrik spansk glaze.
Grillad Iberico secreto, små chorizo och kamben, serverat med saffransris, rostad vitlöksaioli och en smakrik spansk glaze.
Iberico
Chorizo

30 - 45 min

Enkelt

Grillad kyckling med örtrostad smash-potatis och krämig salsa
Grillad kyckling med örtrostad smash-potatis och krämig salsa
Kyckling

30 - 45 min

Superenkelt

Chips med parmesankräm, valnötter och honung
Chips med parmesankräm, valnötter och honung
Parmesan

10 - 30 min

Superenkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM