Dela recept
share
VINET & MATEN Då vi har ett smakrikt vin som denna så behöver maten vara smakrik, krämigheten från salsan mjukar upp tanninerna och lyfter fram fruktigheten i vinet, en grill och vinkombination som inte lämnar någon oberörd, glöm inte salta vid servering.
4 kycklingbröst</br>2 majskolvar kokta delade i bitar
4 msk kryddrubb kyckling
400 gr kokt potatis
2 gula lökar
1 msk finhackad basilika
1 msk finhackad timjan
2 tomater1 vitlöksklyfta
1 liten paprika
1/3 spansk peppar Olivolja
2 msk majonnäs
4 msk crème fraiche Salt och svartpeppar
1 påse blandsallad
Gnid in rubb på kycklingen och låt marinera 15 min.
Dela tomaterna, vitlök, paprika och spansk peppar i grova bitar och fräs dem i en het panna i en minut, häll dem senare i en matberedare och mixa i några sekunder till en grov salas.
Blanda salsan med majonnäs och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
Dela den gula löken med skalet på i halvor och lägg dem på grillen på mellan värme, när snittsidorna fått färg lägg över dem på indirekt värme tills löken är mjuk.
Lägg potatisen i en ugnsform, tryck till dem lätt och ringla på olivolja samt salt och peppar, ställ in dem i ugnen (200c) i ca 15 min, efter halva tiden toppa med örter och låt potatisen gå klart.
Grilla kycklingen och majskolvarna på medelvärme och låt gå klart på indirekt värme tills de når en innertemperatur på 67c, servera sedan med salsan och smashed potatisen, löken och majskolvarna och lite sallad.
Det hyllade vinet Les Sorts presenterar nu en högkvalitativ och klimatsmart box! Boxen Serra Catalana skördar redan beröm från vinexperter och kritiker och är ditt bästa sällskap till sommarens grillmeny men också perfekt till minglet och pratet runtom! Vinet bjuder på en läcker mörkbärig smak, som påminner om blåbär, körsbär, färska örter. En mustig fyllighet kombinerat med lite lagom pepprighet ger fräschör och ett litet bett i eftersmaken. Snygg balans och en lång, härlig eftersmak.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?