Grillad kyckling med örtrostad smash-potatis och krämig salsa

VINET & MATEN Då vi har ett smakrikt vin som denna så behöver maten vara smakrik, krämigheten från salsan mjukar upp tanninerna och lyfter fram fruktigheten i vinet, en grill och vinkombination som inte lämnar någon oberörd, glöm inte salta vid servering.

No items found.
30 - 45 min
Superenkelt

Ingredienser

4 kycklingbröst</br>2 majskolvar kokta delade i bitar

4 msk kryddrubb kyckling

400 gr kokt potatis

2 gula lökar

1 msk finhackad basilika

1 msk finhackad timjan

2 tomater1 vitlöksklyfta

1 liten paprika

1/3 spansk peppar Olivolja

2 msk majonnäs

4 msk crème fraiche Salt och svartpeppar

1 påse blandsallad

Gör så här

Gnid in rubb på kycklingen och låt marinera 15 min.

Dela tomaterna, vitlök, paprika och spansk peppar i grova bitar och fräs dem i en het panna i en minut, häll dem senare i en matberedare och mixa i några sekunder till en grov salas.

Blanda salsan med majonnäs och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

Dela den gula löken med skalet på i halvor och lägg dem på grillen på mellan värme, när snittsidorna fått färg lägg över dem på indirekt värme tills löken är mjuk.

Lägg potatisen i en ugnsform, tryck till dem lätt och ringla på olivolja samt salt och peppar, ställ in dem i ugnen (200c) i ca 15 min, efter halva tiden toppa med örter och låt potatisen gå klart.

Grilla kycklingen och majskolvarna på medelvärme och låt gå klart på indirekt värme tills de når en innertemperatur på 67c, servera sedan med salsan och smashed potatisen, löken och majskolvarna och lite sallad.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

LES SORTS Serra Catalana, 2021

Det hyllade vinet Les Sorts presenterar nu en högkvalitativ och klimatsmart box!‍ Boxen Serra Catalana skördar redan beröm från vinexperter och kritiker och är ditt bästa sällskap till sommarens grillmeny men också perfekt till minglet och pratet runtom!‍ Vinet bjuder på en läcker mörkbärig smak, som påminner om blåbär, körsbär, färska örter. En mustig fyllighet kombinerat med lite lagom pepprighet ger fräschör och ett litet bett i eftersmaken. Snygg balans och en lång, härlig eftersmak.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Pizza blanco med kyckling, burrata och brynt salviasmör
Pizza blanco med kyckling, burrata och brynt salviasmör
kyckling

30 - 45 min

Superenkelt

Stekt lax med örtig sallad och tapenade
Stekt lax med örtig sallad och tapenade
Lax

30 - 45 min

Enkelt

Räkor marinerade i vitlök och chili med grillat levainbröd
Räkor marinerade i vitlök och chili med grillat levainbröd
räkor

10 - 30 min

Enkelt

Krämig pasta Alfredo
Krämig pasta Alfredo
pasta

10 - 30 min

Enkelt

Följ oss gärna på våra sociala medier

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM