Dela recept
share
Vinet och maten - Fett och sälta från ost och sidfläsk hjälper till att hindra sötman från löken att få fruktigheten i vinet att minska. Detta vin har en generös fruktighet vilket gör det till ett perfekt val av denna typ av rätt.
8 skivor formbröd eller brioche
12 skivor rökt sidfläsk eller bacon
1 påse sallad3 gula lökar, skivade
1 dl Cabernet-vin
1 tsk honung
8 skivor cheddarost
2 tomater, skivade
2 lagerblad
1 tsk timjan
Smör
Olivolja
Salt och peppar
Stek löken i en kastrull med lite smör, lägg i timjan, lagerblad och krydda med salt och peppar. Häll sedan på vinet tillsammans med honung och koka sakta på svag värme tills all vätska försvunnit och löken är mjuk och god.
Stek sidfläsket och låt rinna av på papper.
Grilla eller stek brödskivorna i lite olivolja, sedan är det dags att montera mackan.
Börja med bröd, sedan sallad, en skiva ost, sidfläsk, lök, ett par skivor tomat och till sist en skiva bröd till.
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?