Burrata med grön sparris, parmesan, citron och pistage.

Vinet och maten - Krämigheten från burrata och syran från citron lyfter fram vinets fruktighet.

10 - 30 min
Superenkelt

Ingredienser

2 burrata

12 gröna sparrisar

50 gr riven parmesan

50 gr hackad pistage

1 citron

Olivolja

Salt och peppar

Gör så här

- Steksparrisen på hög värme en kort stund, tag åtsidan och skiva den.

- Fläk ut burratan på ett fat, toppa med sparris,pistage, krydda med salt och peppar, pressa på lite citron och zest och toppamed parmesan.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Riesling for you and for me

Rieslingdruvan är grönskalig och trivs bäst i svalare klimat, där den långsamma mognaden ger viner med hög syra och tydlig aromprofil. Riesling är en av världens mest ädla och karaktärsfulla vindruvor, känd för sin elegans, friskhet och förmåga att spegla terroir – det vill säga den unika kombinationen av jordmån, klimat och vinmakarstil. Ursprungligen från Tyskland, där den första dokumenterade omnämningen dateras till 1400-talet, har Riesling blivit en symbol för kvalitet och tradition inom vitvinsvärlden.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Toast med löjrom och gammelknas
Toast med löjrom och gammelknas
Löjrom

10 - 30 min

Superenkelt

Nickes tolkning på Wedholms fisk: Parmesangratinerade gösfilé med spenat och räkor
Nickes tolkning på Wedholms fisk: Parmesangratinerade gösfilé med spenat och räkor
Räkor
Gös

30 - 45 min

Inte så svårt

Hummerpizza
Hummerpizza
Hummer

30 - 45 min

Enkelt

BLT med rödvinskokt lök
BLT med rödvinskokt lök
Sidfläsk

10 - 30 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM