vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Vinet och maten – Löjrom som annars är lite knepigt med ett vin med hög syra, får här hjälp av salt, fett och syra från det smörstekta brödet, ost, smetana och citron - vilket lyfter fram frukt och undviker krock med löjrommens umamismak.
4 skivor formfranska
1.5 dl smetana
ca 80 g löjrom
1 citronskiva
1 knippe gräslök
1 bit gammelknas eller annan god ost
50 g smör
Salt
Svartpeppar
Stansa ut bröden i rundlar och steg gyllene i smör.
Lägg smetana i en spritspåse och spritsa ut över bröden.
Toppa med löjrom, riven gammelknas, svartpeppar, finhackad gräslök och pressa över citronsaft vid servering!
Vad roligt att du hittat hit! Vi misstänker att du gillar viner av hög kvalitet, vinhuset Langlois grundades år 1885 och har sedan dess varit en av de mest berömda producenterna av mousserande viner. Langlois äger vingårdar i både Saumur och Sancerre, två av de mest prestigefyllda vinregionerna i Loiredalen där dess mikroklimat bidrar till den höga kvalitetén. Langlois görs enligt den traditionella metoden med druvor av absolut högsta kvalitet vilket bidrar till en stil av vin som både passar på den viktigaste middagen som till fredagsdrinken med lite goda tilltugg. På denna sida hittar du recept som är perfekt matchade med vinet.