Nickes tolkning på Wedholms fisk: Parmesangratinerade gösfilé med spenat och räkor

No items found.
30 - 45 min
Inte så svårt

Ingredienser

4 bitar gösfilé

100 g skalade räkor

1 påse spenat

1 schalottenlök, finhackad

3 champinjoner, skivade

3 timjankvistar

1 msk olja

1,5 dl torrt vitt vin

1 dl fiskfond

1 msk vitvinsvinäger

3 dl grädde

75 g smör

Salt och vitpeppar

1 citron

Gör så här

- Fräs löken, svamp och örter i olja någon minut utan att det får färg, häll på vitt vin, fond och vinäger. Låt koka ihop till hälften. Koka grädde separat till hälften och slå ihop fond, vin och grädde att koka ihop någon minut, mixa i smöret i slutet.

- Pochera fisken i saltat vatten med lite vitt vin tills den når en innertemp på 46c, lägg åt sidan.

- Lägg ut spenaten i en ugnsfast form, lägg i gös och räkor ovanpå, toppa med all sås och till sist riven parmesan, gratinera sedan i ugnen under grillelementet och servera med nykokt ris.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Eroica Riesling, 2022

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Entrecôte 🥩
Entrecôte 🥩
No items found.

10 - 30 min

Enkelt

Helgrillad kyckling med yoghurtsås och sallad med jordgubbar
Helgrillad kyckling med yoghurtsås och sallad med jordgubbar
No items found.

45+ min

Enkelt

Grillad fläskkarré med gratinerade grönsaker och ärtpesto
Grillad fläskkarré med gratinerade grönsaker och ärtpesto
No items found.

45+ min

Superenkelt

Grillad kyckling med örtrostad smash-potatis och krämig salsa
Grillad kyckling med örtrostad smash-potatis och krämig salsa
No items found.

30 - 45 min

Superenkelt

Följ oss gärna på våra sociala medier

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Följ oss gärna på våra sociala medier

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM