Dela recept
share
4 bitar gösfilé
100 g skalade räkor
1 påse spenat
1 schalottenlök, finhackad
3 champinjoner, skivade
3 timjankvistar
1 msk olja
1,5 dl torrt vitt vin
1 dl fiskfond
1 msk vitvinsvinäger
3 dl grädde
75 g smör
Salt och vitpeppar
1 citron
- Fräs löken, svamp och örter i olja någon minut utan att det får färg, häll på vitt vin, fond och vinäger. Låt koka ihop till hälften. Koka grädde separat till hälften och slå ihop fond, vin och grädde att koka ihop någon minut, mixa i smöret i slutet.
- Pochera fisken i saltat vatten med lite vitt vin tills den når en innertemp på 46c, lägg åt sidan.
- Lägg ut spenaten i en ugnsfast form, lägg i gös och räkor ovanpå, toppa med all sås och till sist riven parmesan, gratinera sedan i ugnen under grillelementet och servera med nykokt ris.