Dela recept
share
Vinet och Maten - Detta är en riktigt härlig rätt för rött vin, örterna matchar fint med vinets karaktärer och dijonkrämen lyfter fram vinets fruktighet.
8 kokta potatisar
1 gul lök, tärnad
2 skivor ryggbiff
4 lammkorvar
1 röd paprika
½ zucchini
Smör
2 timjanskvistar
1 vitlöksklyfta, hackad
1 rosmarinkvist
3 persiljekvistar
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
- Blanda senap med creme fraiche, smaka av med salt och peppar
- Skär upp alla ingredienser i tärningar i ungefär lika stora bitar börja stek potatisen och zucchinin, tillsätt sedan lammkorven, lök, vitlök och paprika och låt steka ihop i ca 4-5 min.
- Krydda köttet och stek tärningarna i en separat het panna, tillsätt örterna och häll över i huvudpannan, rör om och servera direkt med dijonkrämen.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot! Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike. Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?