Dela recept
share
Vinet och maten - Krämigheten från äggulan bygger smakbryggan till vinet och lyfter fram fruktigheten i vinet, att salta rätten är också viktigt för balansen mellan frukt och strävhet.
4 skivor surdegsbröd
8 tunna skivor oxfilé (1cm)
1 kruka bladpersilja, grovt hackad
¼ kruka koriander, grovt hackad4
äggulor1 dl riven pepparrot
2 tomater, skivade
1 jalapeno, skivad
1 påse sallad
1 salladslök, skivad
1 dl vatten
½ dl socker
½ dl limejuice
Värm upp vatten, limejuice och socker så det löser sig, pickla jalapeños i lagen
Salta och peppra köttet och stek på hög värme knappt en minut per sida
Stek brödet i rikligt med olivolja
Blanda salladslök, persilja, koriander och jalapeño
Börja bygg sandwichen, först bröd sedan lite sallad, tomat och två skivor kött. Lägg sedan på örtblandningen och pepparroten och forma en liten skål där äggulan får plats, ge en omgång av salt och peppar.
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?