Dela recept
share
Maten och vinet – olivoljan och syran från citron bidrar till att lyfta fram frukten i vinet och balansera strävheten.
4 pers
4 kycklingbröst
1 röd paprika
1 zucchini
2 gula lökar
2 majskolvar, kokta
Olivolja
Basilika, färsk
Oregano, torkad
Timjan, torkad
1 citron
2 klyftor vitlök
8 cocktailtomater
-Blanda 5 cl olivolja med 1 msk hackad basilika, 1 tsk oregano, 1 tsk timjan, saft från ½ citron och blanda ihop
-Dela kycklingbrösten i hälften och trä på dem på spett och marinera i hälften av oljan
-Dela grönsakerna i lika stora bitar och stek dem (förutom tomaterna) i en stekpanna i olivolja i ca 4 min. Mot slutet lägger du i tomaterna och elda försiktigt med en gasbrännare så att det uppstår lite bränd yta från elden, krydda med citronzest salt och peppar
-Servera med en god aioli eller crème fraiche för en perfekt matchning med vinet
Roligt att du hittat hit, Roodeberg är ett av Sydafrikas mest berömda vinhus och har länge varit förknippat med Sydafrikas berömda grilltradtion Braai på grund av sin unika vinstil. Roodeberg är en klassisk blend av Cabernet, Merlot och Shiraz med en lätt touch av ek. På denna sida ger Vinsmarts sommelier Niclas Tuomela sina bästa tips på hur du bäst matchar Roodeberg med grillad mat, recept och allt som hör grillat till.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?