vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Maten och vinet – Syran från salsan och krämigheten från BBQ-såsen minskar strävheten och ökar fruktigheten i vinet.
4 skivor surdegsbröd
1 röd lök1 gul paprika
1 röd paprika
2 skivor fläskkarré
1 kruka koriander
Parmesan, riven
Jalapeñocrème
½ jalapeño, finhackad
1 ägg2 ½ dl solrosolja
½ vitlök
1 korianderkvist
1/3 lime, saft och zest
Salt och peppar
1 msk crème fraiche
Dela paprika och lök i mindre bitar och grilla dem på först på hög värme och sedan på indirekt värme. Smaksätt med olivolja, salt och peppar
Salta och peppra karrén och grilla på hög värme i ca 2 min per sida, låt sedan vila i 5 minuter
Ringla på olivolja på bröden och grilla dem för bättre smak
Bre på lite crème på mackan, sedan grönsaker och slutligen det skivade köttet, toppa med jalapeñocrème, parmesan och koriander
Jalapeñocrème
Lägg i alla ingredienser utom crème fraiche i en smal hög bunke och mixa med stavmixer tills majonnäsen tjocknar, blanda sedan i crème fraiche och smaka av med salt och peppar
Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.