Dela recept
share
Vinet och Maten - Den friska fruktiga Sauvignonen ger fräschör till maten och fettet bidrar till att lyfta fram fruktigheten
500 g råa black tiger räkor, skalade
4 vitlöksklyftor, skivade
1 röd chili, finhackad
1 dl olivolja
1 dl solrosolja
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk hackad persilja
Salt och peppar
1 citron
Levainbröd
Värm oljan i en stekpanna eller liten lergryta på medelvärme.
Tillsätt vitlök och chili. Fräs försiktigt tills vitlöken är gyllene men inte bränd.
Höj värmen något och tillsätt räkorna i pannan. Strö över rökt paprikapulver, salt och peppar. Stek i cirka 2–3 minuter tills räkorna är genomstekta och rosa.
Strö över hackad persilja och blanda snabbt och servera räkorna direkt ur pannan med en citronklyfta och gärna bröd att doppa i den smakrika oljan
Den ljusgula färgen med ett stänk av grönt skvallrar om de 100% sauvignon blanc-druvorna som det här vinet görs på. Vinet har en ren smak med en härlig fräschör, som gör det till en ypperlig matchning till fisk- och skaldjur men också asiatiska rätter.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?