Dela recept
share
Vinet och Maten - Syran och krämigheten från soppan lyfter fram vinets fruktighet och minskar syrligheten.
300 g torsk
300 g lax
200 g skalade räkor
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 kokta morötter, skivade
8 potatisar, kokta i bitar
1 fänkål, skivad
2,5 dl fiskbuljong
1,5 dl vitt vin
2 dl grädde
2 msk olivolja
1 timjankvist
Salt och peppar
Färsk persilja
Dela fisken i kuber och pochera i vinet och buljongen i några minuter. Tag ur fisken och ställ åt sidan och koka vin och buljong i ca 5 min. Under tiden reducerar/kokar du ned grädden till hälften.
Tillsätt grädden i fisk- och vinfonden och låt koka ihop i 5 min.
Stek fänkål och lök med timjan och vitlök och tillsätt potatis och morötter.
Slå på soppan och koka ihop några minuter, smaka av med salt och peppar. Tillsätt fisken och räkorna i slutet så att de ej blir överkokta.
Vid servering, toppa med lite finskuren persilja,ringlad olivolja och ett gott surdegsbröd!
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot! Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike. Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?