Dela recept
share
Vinet & maten Krämigheten från burratan och sältan från pancettan lyfter fruktigheten i vinet och parerar umami-smaken från tomaten på ett fint sätt, vilket sätter matchningen.
4 burkar burrata eller mozzarella
8 tomater
1 dl pistagenötter, hackade
150 g pancetta, strimlad
1 kruka basilika
Lite parmesan
Salt och peppar Olivolja
Stek pancettan
Skiva tomaterna och bred ut på ett fat
Fördela ut burratan, toppa med pistage, pancetta och riv över lite parmesan
Strimla basilikan grovt och strössla över. Toppa med olivolja och krydda med salt och peppar
Servera gärna med lite rostat, gott levainbröd
Ciù Ciù består av 85% sangiovese och 15% montepulciano, vinet är välbalanserat och har en touch av ek, vilket gör att detta är ett riktigt bra vin när du ska matcha det med mat.Regionen Marche är känd för sin kvalitet av råvaror och detta vin är inget undantag. Recepten som Niclas Tuomela har tagit fram bygger på klassiska italienska rätter, enkla att laga till men med höga smaker.Ciù Ciù är ett medelfylligt vin med balanserad strävhet och fin syra. Vinet har en generös fruktighet och en avslutande touch av ek-karaktär. Servera vinet vid 18 c och lufta gärna vinet en kort stund för att maxa upplevelsen.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?