Dela recept
share
Spansk fest!
500gr Iberico secreto
300 gr små chorizo
2 kamben Iberico
Saffrans Ris
3 dl Bomba ris
7 dl kyckling buljong/fond
1 dl vatten
1 gul lök hackad
150 gr cocktailtomater delade
2 grillade röda paprikor inlagda
1 msk paprikapulver
1 pkt saffran
1 msk persilja/vitlök
Rostad vitlöks aioli
1 ägg
2 ½ dl rapsolja
1 msk dijonsenap
1 cl sherryvinäger
1 cl citronsaft
1 hel vitlök
Salt och peppar
Min Spanska Glaze
2 msk päronmarmelad/membrillo
1 msk honung
5 cl ljus soja
3 cl olivolja
1 msk Buttery Blend Rubb eller någon annan mild som passar till fläskkött.
Iberico
- Kambenen bakar du i ugn i ca 1 ½ timme på 80c eller sous vidd, salta och peppra dem och dressa med lite olivolja, sedan grillar du klart dem på grillen för yta, till detta passar glazen väldigt bra
- Secreto är godast att bara salta till en börja, då denna styck detalj innehåller en del fett så vänta med pepparn tills du grillat den färdig, den ska grillas på hög värme så att den får den fina ytan.
- Chorizo blir bäst om du grillar på relativt hög värme så du får en fin yta snabbt och låter den vila sig klart.
Saffrans Ris
Rostad vitlöks aioli
Min Spanska Glaze