Dela recept
share
Maten och vinet – krämigheten från peston och osten från gratinerade grönsakerna bygger fyllighet till rätten och samtidigt lyfter fram fruktighet i vinet
4 pers
4 skivor fläskkarré
4 små tortillabröd
2 tomater
2 vitlöksklyftor
12 champinjoner
1 gul lök
1/3 aubergine
100 g gratängost, gärna lagrad
4 cl grädde
100 g gröna ärtor
100 g parmesan, riven
100 g mandel
2 kvistar basilika
1 kvist mynta
Olivolja
-Mixa ärtor, 80 g parmesan, mandel, basilika, mynta och en klyfta vitlök med 1 dl olivolja och smaka av med salt och peppar. Kan behövas mer olja beroende på konsistens
-Lägg upp tortillabröden på en ugnsplåt, skiva upp alla grönsakerna och blanda med hälften av gratängosten, grädde, en riven vitlöksklyfta, salt och peppar och fördela dem sedan jämt på tortillabröden. Toppa med resten av osten och gratinera i ugnen tills de fått fin färg
-Salta och peppra fläskkarrén och grilla den i grillpanna eller på grillen, låt köttet vila några minuter innan servering
-Vid servering, toppa rätten med lite olivolja och parmesan för en perfekt matchning med vinet
Roligt att du hittat hit, Roodeberg är ett av Sydafrikas mest berömda vinhus och har länge varit förknippat med Sydafrikas berömda grilltradtion Braai på grund av sin unika vinstil. Roodeberg är en klassisk blend av Cabernet, Merlot och Shiraz med en lätt touch av ek. På denna sida ger Vinsmarts sommelier Niclas Tuomela sina bästa tips på hur du bäst matchar Roodeberg med grillad mat, recept och allt som hör grillat till.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?