Dela recept
share
Maten och vinet – Bonterra Chardonnay går i en frisk stil med viss fatkaraktär, fett från lax och smör gifter sig med fatkaraktären samt lyfter fram vinets fruktighet, en riktig match!
4 kycklingbröstfiléer
1 rosmarinkvist
1 basilkakvist
1 timjankvist
½ citron
Olivolja
1 paket romansallad
Parmesanost
Salt och peppar
Cesardressing
1 dl majonnäs
2 msk riven parmesanost
2 tsk dijonsenap
2 tsk worcestershiresås
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 citron
3 sardellfiléer, mycket finhackade
Salt och svartpeppar
Finhacka örterna och blanda med zest från citron och olivolja
Krydda bröstfiléerna med salt och peppar och stek i lite olja på medelhög värme. När du vänder på bröstfiléerna, pensla på örtoljan och låt gå klart i ugnen (120c) tills de når en innertemp på 68c. Pensla på örtolja lite då och då och glöm ej salta och peppra en extra gång
Dela romansalladen i grova bitar och blanda med cesardressingen, lägg upp på ett fat och hyvla på parmesan och krydda med svartpeppar. Skiva upp kycklingen och servera till
Cesardressing
Blanda ihop alla ingredienser!
Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?