Örtmarinerad grillad kyckling med krämig caesarsallad och parmesan

Maten och vinet – Bonterra Chardonnay går i en frisk stil med viss fatkaraktär, fett från lax och smör gifter sig med fatkaraktären samt lyfter fram vinets fruktighet, en riktig match!

10 - 30 min
Superenkelt

Ingredienser

4 kycklingbröstfiléer

1 rosmarinkvist

1 basilkakvist

1 timjankvist

½ citron

Olivolja

1 paket romansallad

Parmesanost

Salt och peppar

Cesardressing
1 dl majonnäs

2 msk riven parmesanost

2 tsk dijonsenap

2 tsk worcestershiresås

1 vitlöksklyfta, finhackad

1/2 citron

3 sardellfiléer, mycket finhackade

Salt och svartpeppar

Gör så här

Finhacka örterna och blanda med zest från citron och olivolja

Krydda bröstfiléerna med salt och peppar och stek i lite olja på medelhög värme. När du vänder på bröstfiléerna, pensla på örtoljan och låt gå klart i ugnen (120c) tills de når en innertemp på 68c. Pensla på örtolja lite då och då och glöm ej salta och peppra en extra gång

Dela romansalladen i grova bitar och blanda med cesardressingen, lägg upp på ett fat och hyvla på parmesan och krydda med svartpeppar. Skiva upp kycklingen och servera till

Cesardressing

Blanda ihop alla ingredienser!

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Bonterra The Econic, 2021

Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Kyckling provencale med tomat, vitlök och örter
Kyckling provencale med tomat, vitlök och örter
No items found.

30 - 45 min

Superenkelt

Råraka med rökt lax, pepparotscrème, dill och citron
Råraka med rökt lax, pepparotscrème, dill och citron
Lax

10 - 30 min

Superenkelt

Ugnsbakad lax med brynt smör, ingefära, citron och krispig pommes pinnes
Ugnsbakad lax med brynt smör, ingefära, citron och krispig pommes pinnes
Lax

30 - 45 min

Enkelt

Helgrillad kyckling med yoghurtsås och sallad med jordgubbar
Helgrillad kyckling med yoghurtsås och sallad med jordgubbar
No items found.

45+ min

Enkelt

Följ oss gärna på våra sociala medier

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM