Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.
Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.
Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.
Denna Zinfandel kommer från ekologiskt certifierade utvalda gårdar främst från norra Kalifornien, delar av vinet har lagrats på ek. Vinet har en generös, fruktig stil med tydlig karaktär av mörk bärfrukt. Allt balanseras upp av en fin tanninstruktur och fruktsyra. Det här är ett optimalt vin när du samlar vännerna och serverar lite olika smakrika rätter som en god grillad köttbit eller en krämig pasta.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?