vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Vinet och maten - Inga ord behövs, räkor med sin tydliga umami smak som normalt sett ej matchar med syran i vinet får hjälp av både citrus och fetman från majonnäs att skapa en perfekt kombination.
500 g räkor
ca 1 msk creme fraiche, ev mer beroende på konsistens
ca 2 msk majonäs, ev mer beroende på konsistens
1 kruka dill (spara till garnering)
Ca 1 msk finhackad rödlök, eller efter smak
1 citron - till servering
Färsk pepparrot
Salt och peppar
Ev en skvätt tabasco
Skala räkorna och torka torra, förslagsvis på hushållspapper.
Finhacka dill och rödlök.
Hacka räkorna grovt.
Blanda räkor, gräslök och dill och talite majo och creme fraiche i taget till perfekt konsistens.
Ha i rejält med pepparrot och ev tabasco.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Pressa citron över vid servering!
Viktigt med torra räkor. Också viktigt att ha i lite kladd i taget! Får inte vara för blött, ska precis bli tillräckligt geggigt så den håller ihop.
Vad roligt att du hittat hit! Vi misstänker att du gillar viner av hög kvalitet, vinhuset Langlois grundades år 1885 och har sedan dess varit en av de mest berömda producenterna av mousserande viner. Langlois äger vingårdar i både Saumur och Sancerre, två av de mest prestigefyllda vinregionerna i Loiredalen där dess mikroklimat bidrar till den höga kvalitetén. Langlois görs enligt den traditionella metoden med druvor av absolut högsta kvalitet vilket bidrar till en stil av vin som både passar på den viktigaste middagen som till fredagsdrinken med lite goda tilltugg. På denna sida hittar du recept som är perfekt matchade med vinet.