Dela recept
share
Vinet och maten - Syran från lime och krämigheten från majonnäsen lyfter fram vinets fruktighet och säkerställer att syran och strävheten ej blir för framträdande.
8 skivor baguette, tunt skurna
3 kycklingbröst, små
1 röd lök, skivad
2 tomater, skivade
1 kruka koriander
1 påse finbladig sallad
Salt och peppar
1 dl socker
½ dl ättika
1 dl vatten
1/2 lime
Koriandermajonnäs
1 ägg
1 tsk korianderfrön
½ lime (zest och saft)
¼ kruka koriander
2 dl solrosolja
1 vitlöksklyfta, riven
Värm upp vatten, ättika och socker och pickla rödlöken och jalapeños i lagen
Salta och peppra kycklingen och stek den på hög värme, låt gå klart i ugnen på 140 c tills den når en innertemp på 68 c, skiva sedan upp kycklingen
Olja bröden och grilla på båda sidor (eller stek)
Nu är det dags att bygga mackorna, bred på lite majonnäs på båda brödskivor, lägg på lite sallad, tomat och kyckling. Toppa med rödlök, jalapeños och koriander, salta och peppra och pressa tillsist några droppar lime över.
Koriandermajonnäs
Mixa allt i en smal och hög bunke med mixerstav
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?