Dela recept
share
VINET & MATEN Här har vi lite sötma från gurksalladen plus hetta från chili, vilket mildrar upplevelsen av sötma i vinet, detta är ett vin som verkligen hanterar sötma väl.
8 små tortillabröd
2 kycklingbröst
½ gurka
1 spansk peppar
1 kruka koriander
1 msk socker
4 cl limejuice
1 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk srirachasås
1 dl mjöl
2 ägg, uppvispade
1 påse pankoströbröd
Salt och peppar
olivolja
Panera kycklingen i mjöl sedan i äggblandningen och sist i pankon
Blanda majonnäs, vitlök och srirachasåsen, ställ åt sidan
Hyvla gurkan tunt på längden, marinera med spansk peppar, olivolja, koriander, socker och limejuice
Fritera kycklingen på 180 c tills den blir gyllenbrun
Lägg på gurksalladen på bröden, kyckling, toppa med lite koriander, majonnäs, salt och peppar
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?