Dela recept
share
Maten och vinet – Syran från salsan och krämigheten från BBQ-såsen minskar strävheten och ökar fruktigheten i vinet.
1 flankstek 700 g
1 påse finbladig sallad
½ dl BBQ-sås
½ dl crème fraiche
Salt och svartpeppar
Tomatsalsa:
4 gröna tomater, hackade
½ lök, finhackad
½ jalapeño, finhackad
1/4 dl färsk koriander, finhackad
Saften från 1 lime
Salt och svartpeppar efter smak
Salta, peppra och grilla köttet på hög värme ca 2-3 min på varje sida, låt köttet vila i ca 10 min.
Blanda BBQ sås och crèmefraiche, smaka av med salt och peppar.
Skiva upp köttet och servera med tomatsalsan, BBQ-såsen och lite salladTomatsalsa:
Denna zinfandel kommer från ekologiskt certifierade gårdar i Mendocino County ligger norr om San Francisco i Kalifornien. Delar av vinet har lagrats ett år på ekfat vilket kompletterar den generösa mörka bärfrukten. Vinet går i en fylligare stil och är perfekt till smakrikare rätter, gärna från grillen men kan nog vara det ultimata vinet till en välgjord burgare
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?