vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Maten och vinet – Syran från salsan och krämigheten från BBQ-såsen minskar strävheten och ökar fruktigheten i vinet.
1 flankstek 700 g
1 påse finbladig sallad
½ dl BBQ-sås
½ dl crème fraiche
Salt och svartpeppar
Tomatsalsa:
4 gröna tomater, hackade
½ lök, finhackad
½ jalapeño, finhackad
1/4 dl färsk koriander, finhackad
Saften från 1 lime
Salt och svartpeppar efter smak
Salta, peppra och grilla köttet på hög värme ca 2-3 min på varje sida, låt köttet vila i ca 10 min.
Blanda BBQ sås och crèmefraiche, smaka av med salt och peppar.
Skiva upp köttet och servera med tomatsalsan, BBQ-såsen och lite salladTomatsalsa:
Denna zinfandel kommer från ekologiskt certifierade gårdar i Mendocino County ligger norr om San Francisco i Kalifornien. Delar av vinet har lagrats ett år på ekfat vilket kompletterar den generösa mörka bärfrukten. Vinet går i en fylligare stil och är perfekt till smakrikare rätter, gärna från grillen men kan nog vara det ultimata vinet till en välgjord burgare