vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Vinet och maten - Den pigga syran mildras av syran och fettet i denna rätt och på så sätt blommar fruktigheten ut.
Halstrade pilgrimsmusslor med vit sparris och sandefjordsås.
8 pilgrimsmusslor
8 vita sparrisar
1 citron
20 gr smör
Salt och peppar
Sandefjordsås
3 dl créme fraiche
3 dl grädde
150 gr smör (rums tempererat)
1 kruka gräslök finhackad
50 gr forellrom
1 citron
Salt & vitpeppar
Halstrade pilgrimsmusslor med vit sparris och sandefjordsås.
- Skala den vita sparrisen och lägg i en djupugnsform, pressa på citron, koka upp 2 liter saltat vatten och slå på sparrisen,lägg på ett folielock, när vattnet har blivit fingervarmt är sparrisen klar (ca25 min)
- Pensla på lite rapsolja och salta ochpilgrimsmusslorna, stek dem i en het panna ca 25 sekunder, vänd på dem och draav från värmen samt lägg i en klick smör och ös dem snabbt, smaka av med saltoch peppar.
Sandefjordsås
- Koka upp grädde och crèmefraiche,smaksätt med saft från halv citron
- Bryn 25 gr smör och vispa i tillsammansmed resten av smöret i gräddeblandningen som ej får koka nu!
- När smöret vispats in smaka av med saltoch peppar och ev lite mer citron.
- Vänd ned gräslök och forellrom ochservera direkt.
Rieslingdruvan är grönskalig och trivs bäst i svalare klimat, där den långsamma mognaden ger viner med hög syra och tydlig aromprofil. Riesling är en av världens mest ädla och karaktärsfulla vindruvor, känd för sin elegans, friskhet och förmåga att spegla terroir – det vill säga den unika kombinationen av jordmån, klimat och vinmakarstil. Ursprungligen från Tyskland, där den första dokumenterade omnämningen dateras till 1400-talet, har Riesling blivit en symbol för kvalitet och tradition inom vitvinsvärlden.