Dela recept
share
Vinet & maten Denna rätt innehåller många vinvänner som ost, dressing och köttet i sig vilket lyfter fram vinets fruktighet. Samtidigt så har vinet tillräckligt med smak för att matcha de smakrika tillbehören.
8 små tortillabröd
500 g hamburgerfärs
8 salladsblad, strimlade
½ rödlök, skivad
8 skivor cheddarost
1 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
½ dl parmesan
½ jalapeño, finhackad
8 skivor tomat
1/3 gurka, finhackad
- Blanda majonnäs, vitlök, jalapeño och parmesan till en dressing.
- Pickla rödlöken med lite vinäger.
- Fördela färsen till 8 bollar och lägg en boll i en medel till het stekpanna, lägg på ett tortillabröd och pressa med ett smashjärn eller kastrull på tortillabrödet så hamburgaren trycks ut.
- Stek tills färsen fått en fin yta, vänd och stek andra sidan en kort stund, salta och peppra köttet.
- Lägg på en skiva ost, sedan sallad, gurka och tomat, spritsa över lite dressing och toppa med rödlöken, vik ihop och njut!
Maze är i särklass den bästa rödvinsboxen i sin prisklass just nu! Doften bjuder på en generös fruktighet med djupa smaker av plommon och cassis, toner av mörk choklad och en pepprig kryddighet med inslag från ekfatslagringen. Vinet är härligt inbjudande och smakrikt med svarta vinbär och blåbär som balanseras av kryddigheten signerad druvan shiraz med ett fräscht avslut av eukalyptus. Maze är en perfekt avvägning mellan solmogen mörkfrukt och kryddighet samtidigt som det finns en fin tanninstruktur och en angenäm syra. Stjärnorna i vinet, Shiraz och Cabernet Sauvignon mognar under perfekta förhållanden tack vare Australiens långa soltimmar kombinerat med det maritima klimatet som Limestone Coast erbjuder. Som namnet avslöjar är jordmånen kalkrik vilket bidrar till vinets komplexitet och smakrikedom. Eftersom vinet är smakrikt och har en tydlig struktur passar det perfekt till en bit mat. Nedan har vi kombinerat vinet med Smashed Tortillaburgare, perfekt för helgens familjemiddag.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?