Dela recept
share
Vinet & maten Manchegon och aiolin är de komponenter som bygger smakbryggan med vinet.
2 burkar tonfisk i olja
4 kokta ägg
1 knippe grön sparris
1 lite burk kapris
1 citron
1 påse finbladig sallad
3 salladslökar, skivad
1 dl aioli
Olivolja
½ dl riven manchego
Skär bort den hårda delen av sparrisen och blanchera dem i kokande vatten i 30 sekunder, dela och lägg sedan sparrisen i isvatten
Nu är det dags att bygga salladen. Börja med grönsallad, sparris, de kokta, skivade äggen, fördela ut tonfisken och toppa med salladslök, olivolja, kapris och aioli
Tillsätt sedan olivolja, lite citronsaft och manchego, krydda med salt och peppar
Ett torrt, frisk och fruktigt mousserande vin signerat Miss Li! Här har vår sommelier Niclas Tuomela knåpat ihop ett par riktigt enkla och läckra rätter för att matcha hennes Cava.“Livlig, sprudlande och en smula komplicerad” säger den folkkära artisten både om sig själv och om sin Cava. Men det roliga är att Cava Complicado de Miss Li är så enkel att tycka om - faktiskt helt okomplicerad - liksom de här underbara rätterna - så låt inte namnet avskräcka! Prova! Njut! Och skål!
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?