Dela recept
share
(4 pers)
Karré 4 st skivor
Gul lök 2 st
Farinsocker 0,5 dl
Coca cola 2 dl
Ponzusoja 2 msk
Blandsallad 225 g
Gurka 200 g
Tomater 100 g
Mozzarella 100 g
Rödlök 1 st
Citron 1 st
Balsamicovinäger 1 dl
BBQ-sås 2 dl
Din favorit kött-rubb (Vi använder Zigges BBQ Beef Deluxe)Grillspett 8 st
Börja med att skala och skiva gul lök, fräs sedan i en kastrull med lite naturell olja, tillsätt sedan coca cola och ponzusojan. Låt detta sedan stå och småkoka.
Tillsätt sedan farinsocker och låt reducera ned tills att det inte är så mycket vätska kvar i kastrullen utan att det kokat in i löken. Låt svalna.
Banka den skivade karrén så att den blir ca 3 mm tjock. Krydda den sedan med rubben. Lägg sedan en matsked av löken i mitten av den utbankade karrén och vik in kanterna för att sedan rulla och trä på spett. Detta visas även i videon som finns hos @vinsmart där vi lagat denna rätt. Lägg åt sidan och förbered salladen.
Dela tomater, skär gurka och skiva rödlök. Dela citronen. Starta grillen och tänk på att ha en varm ozon och en kallare zon det vill säga lägg antingen kol bara i ena delen på grillen eller lägg i hela men använd då en deflektorplatta på ena sidan. Du vill ha en grilltemperatur på 150 grader i grillen. Grilla sedan karrén på direkt värme för att få fin färg på båda sidorna, sedan lyfter du över den på den kallare delen på grillen och låter den gå klart där. Pensla med BBQ sås när den ligger på kallare delen.
Grilla citronen på varma delen i grillen och sedan när den fått fin färg tar du av den och låter den svalna lite. Pressa sedan ut saften ur citronen och blanda med balsamicovinägern. När köttet är i önskad innertemperatur (vi kör på 70 grader i innertemperatur) ta av den då och låt vila i minst 5 minuter innan du skär upp den och serverar.
Det här vinet är precis som en dröm – fylligt, mjukt och härligt! Detta generösa boxvin passar absolut som pratvin men är också ditt bästa sällskap vid grillen. En het salsa på burgaren eller lite kryddig glaze på revbenen möter inga hinder här.Cabernet sauvignon dominerar vinet och ger den fina mixen av solvarma svarta vinbär, saftiga bär, en väl avvägd strävhet och riktigt fin syra.Vineriet Peltier arbetar hållbart och tack vare valet av förpackning är vinet också klimatsmart.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?