Fylld karré med nedkokt lök, somrig sallad och syrlig dressing

No items found.
30 - 45 min
Enkelt

Ingredienser

(4 pers)

Karré 4 st skivor

Gul lök 2 st

Farinsocker 0,5 dl

Coca cola 2 dl

Ponzusoja 2 msk

Blandsallad 225 g

Gurka 200 g

Tomater 100 g

Mozzarella 100 g

Rödlök 1 st

Citron 1 st

Balsamicovinäger  1 dl

BBQ-sås 2 dl

Din favorit kött-rubb (Vi använder Zigges BBQ Beef Deluxe)Grillspett 8 st

Gör så här

Börja med att skala och skiva gul lök, fräs sedan i en kastrull med lite naturell olja, tillsätt sedan coca cola och ponzusojan. Låt detta sedan stå och småkoka.

Tillsätt sedan farinsocker och låt reducera ned tills att det inte är så mycket vätska kvar i kastrullen utan att det kokat in i löken. Låt svalna.

Banka den skivade karrén så att den blir ca 3 mm tjock. Krydda den sedan med rubben. Lägg sedan en matsked av löken i mitten av den utbankade karrén och vik in kanterna för att sedan rulla och trä på spett. Detta visas även i videon som finns hos @vinsmart där vi lagat denna rätt. Lägg åt sidan och förbered salladen.

Dela tomater, skär gurka och skiva rödlök. Dela citronen. Starta grillen och tänk på att ha en varm ozon och en kallare zon det vill säga lägg antingen kol bara i ena delen på grillen eller lägg i hela men använd då en deflektorplatta på ena sidan. Du vill ha en grilltemperatur på 150 grader i grillen. Grilla sedan karrén på direkt värme för att få fin färg på båda sidorna, sedan lyfter du över den på den kallare delen på grillen och låter den gå klart där. Pensla med BBQ sås när den ligger på kallare delen.

Grilla citronen på varma delen i grillen och sedan när den fått fin färg tar du av den och låter den svalna lite. Pressa sedan ut saften ur citronen och blanda med balsamicovinägern. När köttet är i önskad innertemperatur (vi kör på 70 grader i innertemperatur) ta av den då och låt vila i minst 5 minuter innan du skär upp den och serverar.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

AMERICAN DREAM Cabernet Sauvignon, 2021

Det här vinet är precis som en dröm – fylligt, mjukt och härligt! Detta generösa boxvin passar absolut som pratvin men är också ditt bästa sällskap vid grillen. En het salsa på burgaren eller lite kryddig glaze på revbenen möter inga hinder här.Cabernet sauvignon dominerar vinet och ger den fina mixen av solvarma svarta vinbär, saftiga bär, en väl avvägd strävhet och riktigt fin syra.Vineriet Peltier arbetar hållbart och tack vare valet av förpackning är vinet också klimatsmart.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Cemita med grillad biff, chimichurri och limeaioli
Cemita med grillad biff, chimichurri och limeaioli
No items found.

30 - 45 min

Enkelt

Ryggbiff med pommes Anna och kantarellsmör
Ryggbiff med pommes Anna och kantarellsmör
No items found.

30 - 45 min

Enkelt

Lasagne med fetaost
Lasagne med fetaost
No items found.

45+ min

Enkelt

Grillad flankstek med grön tomatsalsa och krämig BBQ-sås
Grillad flankstek med grön tomatsalsa och krämig BBQ-sås
No items found.

30 - 45 min

Enkelt

Följ oss gärna på våra sociala medier

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM