Dela recept
share
VINET & MATEN Här har vi en rätt med hetta och viss sötma från sweet chilin vilket kommer balansera vinets generösa fruktighet och bygga en fin balans med rätten.
400 g salmalax
½ gurka i små kuber
2 salladslökar, skivade
1 paket glasnudlar, koktaSesamfrön
Dressing:
1 dl japansk soja
2 msk sesamolja
1 lime
½ kruka koriander
2 msk ingefära, riven
1 chili, finhackad
2 msk fisksås
4 msk sweet chilisås
Marinera laxen i saft från 1 lime och soja i ca 15 min, skiva sedan upp laxen och bränn med en brännare på laxskivorna, strössla sedan på lite sesamfrön
Marinera nudlar och gurka med dressingen, servera med lax, lite majonnäs, koriander och salladslök
Dressing:
Blanda alla ingredienser, låt dressingen stå och dra i ca 5 min
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?