Ryggbiff med skogschampinjon och haricot verts

30 - 45 min
Inte så svårt

Ingredienser

2 skivor ryggbiff, ca 3 cm tjocka

200 g skogschampinjoner, skivade

1 gul lök, skivad

100 g haricot verts

1 citron

2 vitlöksklyftor

4 timjankvistar

Smör

Rapsolja

Salt och peppar

200g kokt potatis (valfritt)

Gör så här

- Krydda köttet och stek på hög värme med lite rapsolja, vänd köttet och dra ned värmen efter 15 sekunder och tillsätt smör (rikligt), timjan och vitlök, ös köttet med smöret.

- Tag ur köttet och lägg i lök och svamp, stek tills de fått fin färg, lägg i bönorna och eventuellt potatis, krydda och smaksätt med lite zest och saft från citron.

- Skiva upp köttet och servera med grönsakerna.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Substance Pn Pinot Noir, 2021

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Inkokt röding med sandefjordsås och fänkål och örtsallad
Inkokt röding med sandefjordsås och fänkål och örtsallad
No items found.

45+ min

Enkelt

Grillad Saltimbocca på kyckling med parmaskinka, salvia med rödvinsky
Grillad Saltimbocca på kyckling med parmaskinka, salvia med rödvinsky
No items found.

30 - 45 min

Inte så svårt

Inkokt lax med lime- och basilikacrème och syrlig gurksallad
Inkokt lax med lime- och basilikacrème och syrlig gurksallad
Lax

45+ min

Superenkelt

Helgrillad kyckling med yoghurtsås och sallad med jordgubbar
Helgrillad kyckling med yoghurtsås och sallad med jordgubbar
No items found.

45+ min

Enkelt

Följ oss gärna på våra sociala medier

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Följ oss gärna på våra sociala medier

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM