Dela recept
share
Vinet och Maten - Den rika, krämiga såsen lyfter fram fruktigheten i vinet. Vinets friska syra skapar fräschör till rätten.
4 rödingfiléer
1 liter vatten
1 tsk salt
1 citron i bitar
1 dl vitt vin
1 dl fiskfond
½ skivad gul löksmör
Sandefjordsås
1 dl grädde
100 g smör
1 dl crème fraiche
½ citron (juice)
2 msk finhackad gräslök
50 g forellrom
Salt och peppar
- Smöra en ugnsform, lägg i fisken med skinnsidan ned och häll på övriga ingredienser.
- Sätt ugnen på 100 c och baka av fisken i ca 15 min tills den når en innertemp på 48c.
- Servera med såsen och gärna lite tunt skivad fänkål som du marinerar i citron, olivolja, salt och peppar.
Sandefjordsås
- Smält smöret och tillsätt grädde och creme fraiche, låt sjuda en kort stund, smaka av med citron, salt och peppar.
- Vid servering, tillsätt forellrommen och gräslöken
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot! Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike. Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?