Dela recept
share
Maten och vinet – Honungen skulle kunna bidra med en smakkrock i denna rätt men då vi också serverar salta valnötter och den krämiga ostkrämen så får vi tillräckligt med mjukgörare för en perfekt kombination.
1 påse salta chips
1 1/2 dl grädde
1 dl riven parmesanost
2 msk smör
1 vitlöksklyfta riven
Salt och svartpeppar
Muskotnöt 50 g valnötter, rostade och saltade
Flytande honung
Smörgåskrasse
Smält smöret i en stekpanna eller kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlöken och grädden och låt det sjuda försiktigt i några minuter. Tillsätt sedan 2/3 av parmesanen och rör tills osten löst sig, smaka av med salt, peppar och muskot.
Fördela ut chipsen på ett fat, ringla över ostkrämen och toppa med valnötter, lite honung, resten av parmesanen och krasse.
Vad roligt att du hittat hit! Vi misstänker att du gillar viner av hög kvalitet, vinhuset Langlois grundades år 1885 och har sedan dess varit en av de mest berömda producenterna av mousserande viner. Langlois äger vingårdar i både Saumur och Sancerre, två av de mest prestigefyllda vinregionerna i Loiredalen där dess mikroklimat bidrar till den höga kvalitetén. Langlois görs enligt den traditionella metoden med druvor av absolut högsta kvalitet vilket bidrar till en stil av vin som både passar på den viktigaste middagen som till fredagsdrinken med lite goda tilltugg. På denna sida hittar du recept som är perfekt matchade med vinet.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?