Dela recept
share
Maten och vinet – Denna rätt är både krämig och har sälta samt att getosten ger en fin syra vilket lyfter fram fruktigheten i det mousserande vinet.
25 g riven Västerbottensost
50 g getost3 äggulor
1 1/2 dl grädde
1/2 krm cayennepeppar
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
4 skivor rökt lax
½ finhackad rödlök
1 knippa dill
1 citron
Blanda ost, ägg, grädde och kryddor och häll i smorda portionsformar, baka i ugn på 175c tills den satt sig.
Toppa äggbakelsen med hackad rödlök och lax, garnera med lite dill och citronzest.
Vad roligt att du hittat hit! Vi misstänker att du gillar viner av hög kvalitet, vinhuset Langlois grundades år 1885 och har sedan dess varit en av de mest berömda producenterna av mousserande viner. Langlois äger vingårdar i både Saumur och Sancerre, två av de mest prestigefyllda vinregionerna i Loiredalen där dess mikroklimat bidrar till den höga kvalitetén. Langlois görs enligt den traditionella metoden med druvor av absolut högsta kvalitet vilket bidrar till en stil av vin som både passar på den viktigaste middagen som till fredagsdrinken med lite goda tilltugg. På denna sida hittar du recept som är perfekt matchade med vinet.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?