Dela recept
share
Vinet & maten Syran från citron och färskost lyfter fram fruktigheten i vinet samt balanserar upp syran.
8 fasta potatisar
400 g rökt lax
1 citron
Zest från en citron
2 msk riven pepparrot
1 dl färskost
1 tsk dijonsenap
1 kruka dil
Smör och solrosolja till stekning
Salt och svartpeppar
Torka köttet och salta och peppra det rikligt
Skala och riv potatisen, skölj den i vatten och låt rinna av på en kökshandduk
Blanda färskost, dijon och pepparrot, smaka av med salt och peppar
Stek rårakorna i hälften olja och smör tills de är gyllenbruna på båda sidor
Servera med skivad lax, en citronklyfta och spritsa på lite av färskosten
Toppa med riven pepparrot, citronzest och dill
Ett torrt, frisk och fruktigt mousserande vin signerat Miss Li! Här har vår sommelier Niclas Tuomela knåpat ihop ett par riktigt enkla och läckra rätter för att matcha hennes Cava.“Livlig, sprudlande och en smula komplicerad” säger den folkkära artisten både om sig själv och om sin Cava. Men det roliga är att Cava Complicado de Miss Li är så enkel att tycka om - faktiskt helt okomplicerad - liksom de här underbara rätterna - så låt inte namnet avskräcka! Prova! Njut! Och skål!
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?