Dela recept
share
VINET & MATEN Tomat och rosé är en riktig bra matchning men det behövs både syra och fett från majonnäsen för att den goda frukten ska bibehållas i vinet
4 brioche-hamburgerbröd
2 kycklingbröst
4 stora salladsblad
1 tomat, finhackad
1 vitlök, riven
½ röd paprika, finhackad
½ tsk chili flakes
1 tsk vinäger
1 dl majonnäs
1 dl mjöl
2 ägg, uppvispade
1 påse pankoströbröd
Salt och peppar
8 skivor cheddarost
Dela kycklingen längs med och panera kycklingen i mjöl sedan i äggblandningen och sist i pankon
Värm upp tomat, lök, vitlök, paprika och chiliflakes i en panna med lite olja. Tag av värmen och låt svalna och blanda sedan med majonnäsen
Lägg silverlöken i en skål med isvatten i ca 5 min
Fritera kycklingen på 180 c tills den blir gyllenbrun
Rosta snittsidorna på bröden, bred på majonnäs både på lock och toppbröd
Lägg på ett salladsblad på bottenskivan, sedan kyckling, ost och till sist lök, lägg på locket, tryck till och njut!
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av röd bärfrukt och citrus med en frisk syra som passar utmärkt både som drink eller till lite smakrikare fiskrätter och sallader, gärna i medelhavsstil.Serveras vid 8-10°C
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?