Dela recept
share
VINET & MATEN Här har vi sötma från både lök och paprika som kan krocka med vinet men då vi har den syrliga dressingen i salladen samt att rätten är väl saltad så blir det en perfekt mat & vin match.
800 g flankstek
2 gula paprikor
2 röda paprikor
4 gul lök
1 dl crème fraiche
1 citron
1 påse blandsallad
Olivolja
1 vitlöksklyfta
Flytande honung
Baka lökarna hela i ugn eller på grillen tills de är helt karameliserade. En av lökarna delar du på mitten och skär bort ändbitarna, ploppa sedan ut lökringarna så att du får små skålar. Resten av löken skalar du bort skalet och grovhackar, mixar sedan med crèmefraichen, 1 msk honung, salt och peppar och vitlök, lägg i en spritspåse.
Dela citronen och grilla snittsidorna tills de är karameliserade, lägg åt sidan.
Dela paprikan och grilla elller baka den i ugn tills den är mjuk, krydda med salt, peppar och olivolja.
Krydda flanksteken rikligt med salt, grilla på direkt värme, när båda sidorna fått en fin färg, lägg över köttet på indirekt värme och vila (inne temp 56c) krydda med svartpeppar och droppa några droppar av den grillade citronen över.
Gör en dressing av 6 cl olivolja, saft från en halvcitron, 1 tsk honung, salt och peppar och blanda sedan med salladen.
Skiva upp köttet, servera med salladen, lökringarna som du fyller med lökcrèmen och paprika.
Det hyllade vinet Les Sorts presenterar nu en högkvalitativ och klimatsmart box! Boxen Serra Catalana skördar redan beröm från vinexperter och kritiker och är ditt bästa sällskap till sommarens grillmeny men också perfekt till minglet och pratet runtom! Vinet bjuder på en läcker mörkbärig smak, som påminner om blåbär, körsbär, färska örter. En mustig fyllighet kombinerat med lite lagom pepprighet ger fräschör och ett litet bett i eftersmaken. Snygg balans och en lång, härlig eftersmak.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?