Dela recept
share
I denna rätt har vi spelat på karaktären på vinet och använt oss av mycket gröna örter och grönsaker, jobbat med mycket syra i maten vilket mildrar syran i vinet och lyfter fram fruktigheten, tre rätter och ett vin i perfekt kombination.
600 g gösfilé
1 fänkål, skivad
1 grönt äpple, strimlat
3 salladslök, grovt skivade
1 lök, skivad i klyftor
½ kruka basilika
½ kruka oregano
Citron
Smör
Salt och peppar
500 g färskpotatis
1 dl hackad dill och gräslök
Salt och peppar
Vetemjöl
Vitvinssås
1 schalottenlök, finhackad
3 champinjoner, skivade
3 timjanskvistar
1 msk olja
1,5 dl torrt vitt vin
1 dl fiskfond
1 msk vitvinsvinäger
3 dl grädde
75 g smör
Salt och vitpeppar
1 citron
- Rimma fisken genom att gnida inlite salt och låt den vätska av sig i 15 min.
- Koka potatisen, låt ånga av enminut, tillsätt 25 g smör, dill och gräslök och salta och peppra.
- Stompa potatisen lätt med en stompoch blanda om med smöret och örterna.
- Stek grönsakerna och äpplet i liteolivolja, smaka av med citron, salt och peppar och vänd i örterna.
- Mjöla fisken och stek på medelhögvärme i smör, smaka av med salt och peppar.
- Servera grönsakerna och potatisenmed gösen ovanpå och ringla runt lite av såsen.
Vitvinssås
- Fräs löken, svamp och örter i oljanågon minut utan att de får färg. Häll på vitt vin, fond och vinäger och låtkoka ihop till hälften. Koka grädde separat till hälften och slå ihop fond, vinoch grädde att koka ihop någon minut, mixa i smöret i slutet.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot! Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike. Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.