Dela recept
share
Vinet & maten Detta är verkligen vinmat, här finns bara vinvänner som hjälper till att lyfta fruktigheten i vinet och dämpa strävheten, en match alla borde få uppleva.
400 g lövbiff
400 g pasta, gärna penne
1 gul lök
150 g skogschampinjoner, skivade
Smör
3 kvistar timjan
2 dl grädde
1 citron
Parmesan
Salt och svartpeppar
Strimla lövbiffen och krydda med salt och peppar, stek köttet i en riktigt het stekpanna och låt köttet vila i en skål vid sidan om.
Stek svampen på hög värme, tillsätt sedan lök, vitlök, timjan och en klick smör, dra ned på värmen och stek ihop någon minut.
Tillsätt grädden, zest och saft från en citron och koka ihop ytterligare någon minut.
Koka upp 4 liter rejält saltat vatten och koka pastan tills den blir al dente. Lägg över pastan i svampsåsen och koka ihop allt i ca en minut, i slutet tillsätter du köttet och köttsaften.
Riv över ordentligt med parmesan och smaka av med salt och peppar.
Vid servering, toppa med lite olivolja, parmesan och timjansblad!
Sydafrikansk rödvinsbox på 2 liter - 3 Generations of Peace! Ett fylligt rödvin från Sydafrikas Coastal Region, gjort av druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot. Coastal Regions unika terroir med Atlantens svala vindar och solens värme skapar ett perfekt klimat för dessa druvor, som når sin fulla potential i form av komplexa, djupt färgade viner. Cabernet Sauvignon bidrar med robusta tanniner, mörka bär och en touch av kryddighet. Merlot mjukar upp strukturen med sina lena toner av plommon och choklad. Tillsammans resulterar detta i ett balanserat vin med en lång eftersmak, perfekt för smakrika maträtter som denna krämiga pasta med lövbiff.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?