Dela recept
share
Till livesändningen kommer jag att laga min version av carbonara, nedan beskriver jag steg för steg hur jag gör för att få den riktigt krämig.
För 4 pers
400g spaghetti
200g salsicciafärs
200g rimmat sidfläsk i tärningar
4 äggulor
1 dl grädde
1 gul lök
Parmesanost
Koka upp rikligt saltat vatten för pastan, och se till att allt annat är förberett! Så som att hacka lök, knäcka ägg osv.
Vispa upp äggulor och grädde med 25 g riven parmesan i en bunke.
Stek färsen med sidfläsket i en stor och djup stekpanna tills det börjar få fin färg. Tillsätt sedan löken och stek ytterligare några minuter tills löken börjar mjukna, dra ned värmen till låg.
Koka pastan al dente och lägg över den i pannan med fläsket, tillsätt gräddblandningen och rör om på svag värme tills pastan känns krämig. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
Servera pastan direkt och toppa med lite riven parmesan.
Då vinet Camera Rosso har en generös och bärig frukt med fin syra är det perfekt till denna krämiga pasta, då vinet adderar fräschör till kombinationen. Man kan säga att de är som gjorda för varandra!
Välgjord sangiovese i generös fruktig, frisk stil från Emilia-Romagna. I mitt tycke, det perfekta pastavinet.Jag skulle beskriva det här vinet som en typisk sangiovese med mörk och röd bärfrukt, lite örtiga toner, med lagom strävhet och frisk syra.Helt enkelt; medelfylligt och bjussigt! Ett riktigt fynd där du får sjukt mycket vin för pengarna.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?