Dela recept
share
Vinet och Maten - Syran och krämigheten från creme fraiche och parmesan hjälper till att lyfta fram vinets fruktighet.
4 skivor fläskkarré
1 dl riven parmesanost
1 dl ströbröd
1 msk olivolja
10 g smör
1 tsk timjan
½ citron, saft och zest
Salt och peppar
Potatissallad
600 g kokt potatis i bitar
1 rödlök, tunt skivad
100 g färska gröna bönor (eller haricot verts)
½ purjolök, i bitar
½ fänkål, skivad
½ kruka basilika, strimlad
4 msk crème fraiche
2 msk kapris
2 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Mixa hälften av parmesanen och resten av ingredienserna förutom köttet i en matberedare.
Krydda och stek båda sidor av fläskkarrén på mycket hög värme. Lägg skivorna i en ugnsfast form, bered ut parmesanröran på varje karréskiva, det ska vara rikligt och toppa med resten av parmesanosten och gratinera i ugn på 200c med grillfunktionen.
Potatissallad
Blanda crème fraiche, kapris, senap, olivolja, vinäger och basilika till dressingen.
Stek potatis, bönor, fänkål och purjolök hastigt i en panna med olivolja. Tag av värmen och låt svalna något, blanda sedan med dressingen och servera med fläskkarrén.
Fruktigt rött med fin balans med komplex doft av mörka bär, cederträ och kryddor. Gott till en rätter av kött, en krämig pasta eller vällagrade hårdostar. Perfekt till sommarens grillmiddagar.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?