vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Vinet och Maten - Denna rätt har en fylligare känsla vilket även behövs i vinet, syran från chardonnay bidrar till en fräschare känsla.
400 g fettuccine eller tagliatelle
2 dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
50 g smör
1 tsk mjöl
2 vitlöksklyftor, finhackade
Salt och nymalen svartpeppar
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Spara 1 dl pastavatten innan du häller av vattnet.
Smält smöret på låg värme i en stor stekpanna, tillsätt mjölet och stek någon minut. Tillsätt vitlök och fräs i cirka 30 sekunder (kan uteslutas för en mer traditionell Alfredo).
Häll i grädden och låt det sjuda försiktigt i 2–3 minuter tills det tjocknar något.
Tillsätt hälften av parmesanosten gradvis och rör om tills såsen är slät och krämig.
Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet för att tunna ut den.
Vänd ner den kokta pastan i såsen och blanda ordentligt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och toppa med extra parmesanost.
Viña Maipo grundades 1948 och har sedan dess producerat viner i Maipo, den äldsta och mest prestigefyllda vinregionen i Chile. Viña Maipos filosofi har alltid varit att ge de allra bästa förutsättningarna för varje druvsort vilket återspeglas i kvaliteten på Viña Maipos samtliga produktserier, oavsett prisklass.Sedan år 2006 är Viña Maipo Chiles fjärde största exportvarumärke med distribution av viner till mer än 60 länder världen över. I Sverige har Viña Maipo funnits sedan 1996 och är allt sedan dess en försäljningssuccé.