Dela recept
share
Vinet och Maten - hetta från jalapeño och sötma från honung är normalt sett inte ett så lyckat möte med ett torrt vin, men i det här fallet finns fetma från majonnäs och syra från lime som bygger smakbryggan med vinet.
8 små tortillabröd
3 kycklingbröst
1 grönt äpple
100 g isbergssallad
1 dl majonnäs
2 lime
2 dillkvistar
1 tsk jalapeño
1 silverlök
1 msk honung
2 ägg
2 dl pankobröd
1 dl mjöl
Olja till fritering
Dela kycklingen i 3x3cm bitar.
Salta och peppra och panera först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbrödet.
Blanda majonnäsen med zest från 2 lime.
Blanda saft från 2 lime, honung och finhackad jalapeño. Blanda marinaden med finstrimlat äpple
Värm upp oljan till 170 c och fritera kycklingen i ca 2-3 min eller tills de fått fin färg.
Blanda finstrimlad isbergssallad och finhackad dill med de marinerade äpplena. Värm tortillabröden i en torr panna.
Nu är det bara att fördela ingredienserna på bröden – först sallad, sedan kyckling, toppa med tunt skivad silverlök och lägg på majonnäs.
Den ljusgula färgen med ett stänk av grönt skvallrar om de 100% sauvignon blanc-druvorna som det här vinet görs på. Vinet har en ren smak med en härlig fräschör, som gör det till en ypperlig matchning till fisk- och skaldjur men också asiatiska rätter.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?