Vad roligt att du hittat hit! Vi misstänker att du gillar viner av hög kvalitet, vinhuset Langlois grundades år 1885 och har sedan dess varit en av de mest berömda producenterna av mousserande viner.
Langlois äger vingårdar i både Saumur och Sancerre, två av de mest prestigefyllda vinregionerna i Loiredalen där dess mikroklimat bidrar till den höga kvalitetén. Langlois görs enligt den traditionella metoden med druvor av absolut högsta kvalitet vilket bidrar till en stil av vin som både passar på den viktigaste middagen som till fredagsdrinken med lite goda tilltugg. På denna sida hittar du recept som är perfekt matchade med vinet.
Druvorna skördas för hand och den första jäsningen görs på ståltank vid låg temperatur, var druva och terroir för sig. Vinet blandas samman av 60% Chenin Blanc varav så mycket som 10% reserve-vin (lagrat vin från de bästa årgångarna), 20% Chardonnay och 20% Cabernet Franc och genomgår en andra jäsning på flaska med extra lång mognadstid på sin jästfällning, uppåt 24 månader före degorgering.
Vinet har en fin mjuk mousse med tydlig karaktär av citrus, gröna äpplen och rostat bröd, frisk syra och mineralkaraktär. Helt enkelt en stil och kvalitet som man i en del andra regioner får betala betydligt mycket mer för.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?