Dela recept
share
Hel kyckling 1 st
Smör 200 g
Citron 1 st
Rosmarin 1 st
krukaSallad 200 g
Jordgubbar 100 g
Mozzarella 125 g
Sockerärtor 50 g
Grekisk yoghurt 2 dl
Chipotle pasta 2 tsk
Salt och peppar
Starta grillen och låt den ligga på ca 180 grader.
Ha en deflektionsplatta i botten på din kolgrill så att det inte blir direkt värme. Har du en gasolgrill så tänd bara brännarna som inte är direkt under där du skall lägga kycklingen.
Börja med att använda en sax och klipp bort ryggbenet på kycklingen.Så klipp på varje sida om ryggbenet så att den tas bort. Då kan du vika ut kycklingen som på bilden. Klipp bort en gren av rosmarinkrukan som du kan använda som pensel när du skall pensla kycklingen. Ta sedan bort resterande rosmarin från krukan och finhacka den.
Blanda sedan hälften av smöret med den hackade rosmarinen samt zesten från citronen. Blanda detta och tryck sedan in det under skinnet på brösten på kycklingen.Lägg sedan på indirekt värme på grillen och salta och peppra. Värm sedan andra halvan av smöret med en halv pressad citron. När detta har smält så penslar du med din rosmarinkvist i smöret på kycklingen. Gör detta var 10 minuter tills att kycklingen i innertemperatur nått 82 grader.
Blanda sedan grekisk yoghurt med chipotle pastan, rör runt och ställ åt sidan.
Blanda sallad jordgubbar som du skivar, skriva lite sockerärtor, strimla lite mozzarella och blanda detta så har du en somrigt god sallad.
Det här vinet är precis som en dröm – fylligt, mjukt och härligt! Detta generösa boxvin passar absolut som pratvin men är också ditt bästa sällskap vid grillen. En het salsa på burgaren eller lite kryddig glaze på revbenen möter inga hinder här.Cabernet sauvignon dominerar vinet och ger den fina mixen av solvarma svarta vinbär, saftiga bär, en väl avvägd strävhet och riktigt fin syra.Vineriet Peltier arbetar hållbart och tack vare valet av förpackning är vinet också klimatsmart.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?